15 Ağustos 2012 Çarşamba

Akrep Burcu ve Özellikleri (23 Ekim - 21 Kasım)


Yönetici Gezegeni:
Element:
Nitelik:
Uğurlu Sayıları:
Uğurlu Gün:
Uğurlu Taşı:
Renk:
Hayvan:
Bitki:
Kıymetli Taş:
Kıymetli Maden:
Pluto-Mars
Su
Sabit
2, 4
Çarşamba
Topaz
Koyu kırmızı,şarap,patlıcan moru
Akrep ve diğer yeraltı yaratıkları
Akasya,krizantem,açelya
Turkuaz, yılantaşı
Plütonyum


Akrep Burcu Karakteristik Özellikleri
Zodyak'taki sekizinci burç olarak Akrep, insanın kozmozdaki evrimsel macerasının da sekizinci aşamasını sembolize eder. Akrep'in temel motifi yaşam-ölüm siklusundaki gizemleri çözmek ve insan duygularını anlamak ve kontrol etmektir. Fiziksel ve ruhsal anlamdaki rejenerasyon yetenekleri ve güçleri inanılmaz boyutlardadır. Zamanla bu yeteneklerini diğer insanlara şifa vermek için de kullanırlar. Akrepler kadar yaşamda tutkuyla yaşayan az insan vardır. Bu nedenle onları simgeleyen sözcük 'Arzuluyorum' dur. Hiçbir şeyi yarım bırakmazlar. Akreplerin güçleri gözlerinden okunur. Akrep'ler ukala ve kendini beğenmiş insanları sevmezler, onları aşağılayarak hadlerini bildirirler. Kendi bildiklerini okuyarak, uzlaşmaya yanaşmazlar. Aşırı bir şekilde kuşkuculardır, kolay inanmazlar ama inandıkları bir konuyu da sonuna kadar inatla savunurlar. Çalışmalarında sabır ve özenle çalışırlarken, gösterişten uzak bir şekilde işlerini yaparlar. Cinsellik yaşamlarında önemli bir yer tutar. Ölümü yeni bir başlangıç olarak kabul ettiklerinden, ölümden korkmazlar.Lüks ve gösterişli yaşamı sever. Çünkü bunlar kendini başarılı hissetmesini sağlar. Herkesin kolay kolay altından kalkamadığı sorunları anında çözebilecek pratik bir zekaya sahiptir. Bunun yanı sıra, ileri görüşlüdür. Geleceğe dair tahminleri genellikle gerçekleşir.Cinsel duygularını çok yoğun yaşarlar ve aşk yaşantıları bir hayli gizlidir. Kapılarını kolay kolay kimseye açmazlar. İnsanı mıknatıs gibi çeken bakışları vardır. Karşılarındaki kişiyi çok kolay etkileri altına alırlar. Bildikleri tek şey vardır. O da güçlü ihtirasları ve aşka inançlarıdır. Yasakları delen müthiş bir sevgilidirler. Unutmayın ki, bir Akreple beraberlik önce sabırdan geçer.Akrep yasal olan hiçbir şeyi sevmez ve yasak meyvelerini paylaşacak aşklarının peşindedir.Akreplerin fiziksel yapıları bile hayli ilginçtir; orta ya da daha uzun boylu olabilirler. Kalın fakat düzgün bir bedenleri vardır. Yüzleri yuvarlaktır. Saçları koyu renk ve dalgalı, hatta kıvırcıktır. Gözleri inanılmaz çekicidir. Bir Akrep'i bakışlarından kolayca tanıyabilirsiniz.

Akrep Ünlüleri
Alain Delon, Rock Hudson, Martin Luther, Alfred Nobel, Pablo Picasso, Marie Curie, Indira Gandhi, Katherine Hepburn, Mesut Yılmaz, M. Kemal Atatürk, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Dostoyevski, Ahmet Güven Tın, Troçki, Albert Camus, Voltaire, Theodore Roosevelt, Arzum Onan, Emel Sayın, Zerrin Özer, Meltem Cumbul, Muazzez Abacı, Anderi Gide, Maradona,  

Akrep Burcu ve Aşk Hayatı
Akrep, karşısındakini ilk karşılaştığı andan itibaren, dayanılmaz bir şekilde etki alanına alır. Akrep'in oldukça çekici ve gizemli bir yapısı vardır. Akrep insanı aşkı çok ciddiye alır ve birlikte olduğu insanın kendini sevmesini, takdir etmesini bekler. Akrep birlikteliklerinin başında, daha kısa vadeli ve çok fazla derin olmayan bağlantılar kurmayı tercih eder. Çünkü Akrep yara almak, incinmek korkusuyla insanları kendinden uzak tutmayı tercih eden bir özelliktedir. Eğer Akrep uzun vadeli bir ilişkiye girmişse, eşine mutlaka finansal ve duygusal anlamda emniyet vermek için elinden geleni yapar. Akrep kendini dinleyen ve anlamaya çalışan insanları sever. Karşısındaki insanın, dikkatini tam anlamıyla kendine vermesini ister. Aslında Akrep insanlarıyla tartışmaya girmek çok zor olmasına karşın, eğer karşısındaki saygısızlık ederse ya da duyarsız davranırsa, kolayca saldırgan olabilir. Ayrıca domine edilmekten ve garanti bir eş olarak görülmekten de nefret eder. Akrep'in yaşamını geçirmek için seçtiği insana karşı oldukça kıskanç ve koruyucu bir tavır aldığını asla unutmamak gerekir. Yaşamı boyunca sevgi verebilecek, zengin yürekli ve aradığı emniyeti sağlayabilecek bir eş arar. Her zaman için karşısındaki insanın duygu ve düşüncelerine değer vererek, ihtiyaçlarını tatmin etmek için enerji sarf etmekten çekinmez. Sosyal ve eğlencelidirler. Ancak etkileyici bir seks hayatı ile ilişki anlam kazanır. Müthiş sevgilidirler. Yasaklar olmaksızın aşklarını yaşarlar. Fırtına gibidirler, sarsılır fakat normale dönmeleri de çok zaman almaz. Sevinçlerini de üzüntülerini de yoğun yaşarlar bu nedenle; bir Akrep'le beraberseniz mutlaka sabırlı olmalısınız. Birlikte olduğu kişiyle fiziksel, duygusal ve mali açıdan bir ahenk yaratmaya çalışır. Her zaman evliliğini korumak için elinden geleni yaparlar. Yıllar geçtikçe bu bağ daha da güçlenir. Su grubu Akrep'in güçlü duyuları nedeniyle iyi bir ilişki kurabilir.

Akrep Burcu ve Sağlık
Sabit nitelikte ve Su elementindeki Akrep burcu, vücuttaki tüm yapıcı ve yıkıcı fonksiyonlarla ilgilidir. Vücutta geri dönüşü olmayan ifrazatların atılmasıyla bağlantılı bir burçtur. Derinlik, duygusallık ve yoğunluk Akrep burcunun temel özellikleridir. Akrep çok duygusal ve derin yaşadığı, ama dışarı vurmakta zorlandığı ve güçlü kalmak için çok çaba sarf ettiği için, kolayca "hastayım" demez.
Akrep burcu temel olarak böbreklerin alt kısımlarını, adrenalin bezlerinin alt taraflarını ve üreme organlarını, ayrıca yüzdeki burun kemiklerini yönetir. Fetüsün adaptasyon sürecinden sorumlu olduğu gibi, vücuttaki tüm yenilenme işlemlerinden de sorumludur. Akrepler, genital organlar, mesane, uretra, prostat, kolon, rektum, burun kemikleriyle bağlantılı hastalıklara daha yatkındır. Akrep'ler hastalığa karşı savaşan bir ruh taşırlar. Hasta bile olsalar güçlü iradeleri ve enerjileri ile çalışmalarını sürdürürler. Hasta olduklarını kabul edince, olayı iş gibi ele alarak iyileşmeye çalışırlar. Alınabilecek en etkili ilacı almaktan çekinmezler. Hastalık konusunda sabırsızdırlar. Acıya dayanıklı iyi hastalardır. Akrepler fiziksel olarak hareketli kişilerdir. Zor ve cesaret istemeyen sporları sever, sporun hemen hemen bütün dallarında başarılı olurlar. Bedenlerinde zayıf gördükleri bir yan varsa egzersizle güçlendirmeye çalışarak kendilerini bırakmazlar.

Akrep Burcu Kadını
Akrep burcu kadını cazibeli, azimli,hırslı,akıllı ve sezgileri kuvvetli yapısıyla dikkat çeker. Hoş bir mizacı vardır, alçak gönüllü ve yumuşak başlı görünmesine karşın bir o kadar da mağrur ve kibirlidir. Kıskançlık akrep burcu kadınının mizacında vardır. Dostlukları onun için çok önemlidir. Yalandan nefret eder. Yalan söylenildiğini hissettiği anda o ortamdan uzaklaşmayı tercih eder. Dürüsttür ve dürüstlüğe fazlasıyla önem verir. Gururlu akrep burcu kadını doğru bildiği konularda kesinlikle taviz vermez. Cesurdur ve tuttuğunu koparıncaya kadar çabalamaya devam eder. Başarısızlığı hiçbir şekilde kabul etmez. En olumsuz yönü şüpheci olmasıdır. Her ne kadar mantığıyla hareket etse de içten içe fazlasıyla duygusaldır.
Akrep burcu kadını yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz. İntikam duygusu çok gelişmiştir. Akrep kadını tutkuludur. Bir erkekten çok fazla şey beklemez. Hatalarıyla, kusurlarıyla sevmeyi bilir. Katlanır, görmezlikten gelir. Ama ihaneti hiçbir zaman affetmez. Akrep kadını ile beraber olan erkek şanslıdır. Çünkü başka hiçbir kadın onu bu kadar sevemez. Şanssızdır. Çünkü onu aldatırsa ömür boyu sevilmeden yaşar. Bir ilişkide öncelikle sevgi ve saygıya önem verir. Fazlasıyla kıskançtır ve eşini aşırı derecede sahiplenir. Eğer erkek saygılı aşk dolu ve arzulu bir yaklaşım içinde olursa akrep burcu kadını eşini mutlu etmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Sahiplenme duygusu fazlasıyla gelişmiştir. İlişkide genelde çocuk istemez, fakat çocuk sahibi olmuşsa sorumluluk sahibi mükemmel bir anne olacaktır. Cinsellik Akrep kadını için önemlidir. Erkeği, cinsel arzularını olduğu kadar bitmez tükenmez duygusal arzularını da tatmin etmelidir. Ayrıca, bu kadının keskin zekasıyla başa çıkabilecek, hatırı sayılır bir entelektüel birikime de sahip olmalıdır.
Uzun süreli aşk yaşayacağı burç: İlişki kararınızı Yengeç burcundan biri ile vermeniz, mutlu olmanızı ve yaşadığınız sıkıntıları hissetmekten uzaklalaşmanızı sağlayabilir. Çünkü başlayacağınız bir ilişki uzun sürebilir ve ilişki süresince güzel günler geçirebilirsiniz.
Macera yaşayacağı burç: İkizler burcundan olanlarla bir araya gelmeye çalışın, böylece planlarınıza ve isteklerinize onay alabilirsiniz. Düşündüklerinizi uygulamanıza ve hayatı istediğiniz gibi yaşamanıza müsaade edebilir ve uyum sağlayacak bir paylaşım yaşayabilirsiniz.
Aradığı cinsel partner: Koç burcuyla cinsel mutluluğu yaşayabilirsiniz. Bu burçtan biriyle gireceğiniz ilişkide kendinizi rahat hissedebilirsiniz. İsteklerinize, istediğiniz oranda cevap alacaksınız. Mutlu edilebilirsiniz.

Akrep Burcu Erkeği
Akrep burcu erkeği arzulu, kararlı, duygusal ve duyarlı yapısıyla dikkat çeker. Neşeli ve hareketli gibi görünse de karamsar bir hali vardır. Hayatın zevklerine aşırı düşkündür. Özellikle yemeğe, alkollü içeceklere ve cinselliğe karşı zaafı vardır. Akrep burcu erkeği herkese ve her şeye karşı şüpheci tavırlar içindedir. Kimseye kolay kolay güvenmez. Maddiyata çok fazla önem verir. Çünkü maddi anlamda edinilen gücün güven verdiğini düşünür. Eleştirmeyi seven akrep burcu erkeği tenkit edilmekten hoşlanmaz. Açık sözlü ve güvenilirdir. Dostlarına çok önem verir. Fedakardır. Akrep burcu erkeğinin bakışları çok etkilidir. Bakışlarıyla karşı tarafa duygu ve düşüncelerini kolaylıkla ifade edebilir.
Cinsel bakımdan ona uyan ve yüksek libidosuyla başedebilen bir kadın Akrep erkeği için idealdir. İkili ilişkilerinde oldukça kıskandır ve eşini aşırı derecede sahiplenir. Eşiyle gurur duymak ister. Evlenmeye karar verdiğinde arzulu, tutkulu, sadık ve eşinin tüm isteklerini yerine getirmeye çalışan uyumlu bir eş olacaktır. Akrep burcu erkeği iyi bir eş olduğu gibi, çocuklarına karşı da sevecen ve iyi bir baba olacaktır.
Uzun süreli aşk yaşayacağı burç: Boğa burcuyla uzun soluklu bir ilişki yaşayabilirsiniz. Eğer hayatınızda kalıcı ve kısa sürmeyecek bir ilişki yaşayı arzuluyorsanız öncelikli olarak partnerinizin Boğa burcu olmasına imkan tanıyın. Böylece yaşayacağınız ilişki kısa sürmeyeceği gibi mutlu dönemler yaşamanızı sağlayabilir.
Macera yaşayacağı burç: Eğlenceli ve renkli bir ilişki içinde olmanız, sakin ve monoton bir ilişkinin uzağında bulunmanız Aslan burcuyla ilişki yaşamanıza bağlı. Aslan burcuyla yaşayacağınız ilişki eğlenceli olacağından macera yaşayabilirsiniz.
Aradığı cinsel partner: Yengeç burcuyla cinsel anlamda mutluluğu yakalayabilirsiniz. Her ikinizin de cinsel isteğinin fazla olması ve uyum içinde birbirinizin isteklerini anlayışla karşılamanız, sorun yaşamanızın zor olacağını gösteriyor. Cinsel yönde isteklerinize olumlu cevaplar alabilir ve mutlu olabilirsiniz.

Hediye Seçimi
Akrep Kadını
Akrep kadını iyi dikilmiş, klasik kesimli giysilerden hoşlanır. Klasik bir trençkot, şık bir şemsiye veya sonsuza dek kullanabileceği, kaliteli deri bir çanta alabilirsiniz. Çalışıyorsa, deri bir evrak çantası çok işine yarayacaktır. Gece gezen biri ise çantasında taşıyacağı özel bir alarm, anahtarlarını görebilmesi için minik bir el feneri veya cep telefonu hediye edebilirsiniz. Özel hayatına düşkün, ketum Akrep kadınına baş harfleri kazınmış, kaliteli masa üstü aksesuarları verebilirsiniz. Seksi, dantelli ve her türlü renkte iç çamaşırına bayılır. Akrep kadını gerçek anlamda bir dişidir. Parfüme hiç bir zaman doymaz, ama mutlaka en iyisini almalısınız.

 Akrep Erkeği
Akrep erkeği Zodyak’ın gizli ajanıdır. Güvenlikle ilgili konular ilgisini çeker. Arabasına veya evine alacağınız değişik aksesuarlar hoşuna gidecektir. Bu burç aynı zamanda deriden yapılmış şeyleri sever. Deri bir ceket, cüzdan, evrak çantası veya kemer verebilirsiniz. Kitap almayı düşünüyorsanız heyecanlı bir casus ya da cinayet romanı seçmelisiniz. Evinde zaman geçirmekten zevk alan Akrep erkeğine iyi bir cins viski veya içki hediye edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder