23 Kasım 2012 Cuma

Desa 2012 – 2013 Sonbahar Kış Sezonu



 Lüks giyim markası Desa, 2012-2013 Sonbahar Kış yeni sezon koleksiyonlarında üç tema ile kendini gösteriyor. İngiliz, Osmanlı ve Bizans kültürlerinden ilham alınarak hazırlanan ve İngilizlerin spor giyim tarzıyla, İstanbul'un kültürü ve tarihini harmanlayan ana koleksiyon, "East Meets West", "Grey Mists on the Bosphorus" ve "Byzantine Glow" adında üç temadan oluşuyor.
Doğu kültürünün grafiksel ve köşeli desenlerinden esinlenerek hazırlanan sonbahar kış sezonunun ilk teması olan “East Meats West Doğu ile Batının eşsiz buluşması olarak değerlendiriliyor. İstanbul’un Avrupa ve Asya‘yı birbirine bağlayan konumundan ilham alınarak, İngiliz kültürünün giyim tarzıyla harmanlanan koleksiyon, zarif, rafine, klasik ve her zaman modern Desa koleksiyonunu oluşturuyor.
Özellikle Oxford tipi babetler, Mısır Çarşısı’nın baharatlarının renkleri kullanılarak, çok şık ballerina ayakkabılar olarak tasarlanıp, koleksiyona ayrı bir hava katıyor… Her sezonun modası “Trench” farklı tasarım yorumuyla deri trençkot olarak  Desa koleksiyonunu süslüyor. İçinde kullanılan pamuklu pötikareli astar detayı ile zenginleştirilmiş “trench”, serin sonbahar akşamlarında tüm Desa severleri sıcak tutacaktır.
Sezon geçişinin kurtarıcısı niteliğindeki blazer deri ceketler, bel kısmında bulunan ince deri kemer ve kemerinin üzerindeki metal topuz kapama detayları ile zenginleştirilerek, gündüzden geceye rahatlıkla kullanılabilir özel bir ürün…
Bu sezonun öne çıkan çanta tarzlarında biri olan “Bugatti”ler koleksiyonun vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Siyah, konyak ve yakut rengi olarak tasarlanan çantanın kontrast renkteki dikişleri ve bombeli kontürleri  güçlü bir etki  yaratarak  çantanın formunu belirginleştiriyor.
Krokodil baskılı deriler, düz yumuşak derilerle birleştirilerek yaratılan kalıplı çantalarda vintage havasını estiriyor. Erkek evrak ve seyahat çantalarındaki sap detayları kullanılarak lüks ve deri işçiliği de Desa’nın yeni sezonda ön plana çıkan detaylarından… Yakut renkli, piton baskılı, sivri burunlu ortadan direkli zarif formlu ayakkabılar, bu sezon kadınların ayaklarını süslüyor.
Boğazın büyüleyici kış renklerini temasına taşıyarak oluşturduğu “Misty Greys Of Bosphorous” teması,  yumuşak gri, orman yeşili ve derin mavi tonlarında İngiliz giyim tarzının esintilerini yansıtıyor. Oxford tarzı ayakkabılardan ilham alınarak kurgulanan tema Osmanlı’nın zenginlikleri ile birlikte uzak geçmişin hazinelerini modern hayatın içine taşıyor. Bu koleksiyonun içinde yer alan trençkotlar, eldivenler, uzun çizmeler, clutchlar, yeşil kısa botlar, gri tonları en iyi şekilde yansıtan yün etekler ve deri ceketler de Boğaz’ın gizemli havasını sergiliyor…
Lüks giyim markası DESA, 2012-2013 Sonbahar/Kış yeni çanta koleksiyonunda yer alan “Kyra” modelleri ile şıklığı ve özgün tasarımları ön planda tutuyor. Eski zamanların doktor çantalarını andıran şekliyle, tüm çanta severlere nostalji yaşatan sapı ve modern tasarımı harmanlayarak yorumlanmış“Kyra” modelleri, günümüz kadınını mükemmel bir şekilde tamamlıyor. İsmini Türkiye’deki tarihi bir yerleşim yerinden alan ““Kyra”” model çantalar, 3 ayrı tasarımla karşımıza çıkıyor. kroko baskılı Kyra’nın orta büyüklükteki modeli hem günlük hem de klasik kullanımıyla çok yönlü bir model olmanın yanı sıra, spor şıklığı yaratmak isteyenler için de çok uygun bir seçim. Daha büyük boyutlu olan “Kyra Superior” modeli ise daha çok çalışan kadına yönelik bir tasarım… Tablet pc, laptop gibi çalışan kadınların her türlü ihtiyacını rahatlıkla koyabileceği bu geniş çanta tam da iş kadınlarının şık ve kullanışlı çanta arayışlarını karşılayan cinsten… Kyra’nın omuza asılan modeli ile hem gündüz hem de gece kıyafetlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca bu modelin askıları da metal içindeki “deri” formuyla dikkat çekiyor
Yeni sezonda Desa’nın şık, albenili ve iddialı tasarımları vitrinleri süslüyor…
Uzun yıllar keyifle giyilen, kalitesi ve şıklığıyla fark yaratan parçalarıyla modaya yön veren Desa, 2012-2013 Sonbahar Kış koleksiyonu ile kadınları farklı kültürleri bir arada yaşatan tasarımların dünyasına sokuyor.


 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder