10 Ocak 2013 Perşembe

Doğru Makyaj Yapma Tekniği Ve Renklerin Kullanılması ?



Makyaj/Güzellik konularında yazılarımın eksik olduğunu farkettim....Öncelikle basit kurallar ve bilgiler vermek istiyorum.....Daha sonra da beğendiğim ürünleri tanıtabilirim...
Öncelikle, ışık ve gölge tekniğinin iki basit kuralını bilmek gerekiyor:
Açık renkler, yüzümüzdeki dar alanları geniş göstermek, çökük ve koyu bölümlerini yumuşatmak için; koyu renkler ise, çok geniş bölümleri daraltmak, uzun bölümleri kısa göstermek için kullanılır. İki ayrı renk yan yana geldiğinde çarpıcı bir zıtlık ortaya çıkar ki, buna kontrast denir. Makyajdaki temel prensip, bu kontrastlardan yararlanarak yüzdeki kusurları düzeltmektir. Örneğin, burnunuza uyguladığınız rengin daha koyusunu burun ucuna ve burun kanatlarına uyguladığınızda burnunuz normalden daha kısa ve ince görünecektir.”

Sıkça yapılan hatalar:
Gözaltlarındaki mor halkalar beyaz renkle kapatılıyor ve kapatıcı çok yoğun sürülüyor. Bu bölgeye beyaz renk kullanıldığında; grilik ortaya çıkıyor ve göz, ifadesini kaybediyor. Kullanılacak gözaltı kapatıcısı hafif sarı veya yumurta kabuğu rengi içermelidir. Ve kapatıcı sadece göz pınarlarından göz bebeği hizasına kadar sürülmelidir. Gözaltının tamamına sürüldüğü takdirde göz kırışıklıkları daha derin görünecektir.
Gözleri belirginleştirmek adına göz içine koyu renk kalem çekiliyor. Bu, ancak gözleri küçük göstermek istediğimizde tercih edilmelidir. Özellikle gözleri küçük olanlar bu hataya düşmemeliler.
Fondöten, ten rengine uygun seçilmelidir. Ancak bu seçimi yaparken fondöteni bileğimizin içinde, elimizin üzerinde değil çene kemiğimiz üzerinde denememiz gerekir. Fondöteni çene kemiğine sürdüğümüzde, yüz rengiyle boyun rengi arasında fark görünmüyorsa renk doğru renktir.
Makyaj renkleri; kişinin cilt, göz, saç rengine göre ve kıyafetinin rengi de göz önünde bulundurularak seçilmelidir.
 Ancak birbirine en iyi uyum sağlayan makyaj tonlarını bilmekte fayda var.
Kahverengi Makyaj ve Tonları:
 Far; kahvenin tonları, bronz, sarı, turuncu, yeşil. Allık ve ruj; kahverengi ya da bronz.
Mavi Makyaj ve Tonları:
Far; mavinin tonları, lacivert, pembe, krem. Allık ve ruj; turuncu
Gri Makyaj ve Tonları:
Far; pembe, gri, siyah. Allık ve ruj; Kırmızı
Lila Makyaj ve Tonları:
Far; krem, pembe, mor, mavi, lila. Allık ve ruj: fuşya

Adım adım doğru makyaj: 
Gündüz makyajını; gün ışığında, gece makyajını; iyi aydınlatılmış bir yerde yapın. Fondöteni iyice temizlenmiş ve nemlendirilmiş bir cilde, süngerle tampon hareketleri yaparak yedirin. Fondöteni cildi ovarak yaymaktan kaçının. Saç dipleri ile yüzün birleştiği yerde renk farklılığı olmaması için; fondöten bu bölgelerde küçük dokunuşlarla iyice yayılmalı, boyun da ihmal edilmemeli. Fondötenin yüzünüzde daha uzun kalması için nötr renkli toz pudra sürmeyi ihmal etmeyin.
Doğru makyaj; yüz hatlarını öne çıkarır.
Kaşın alt tarafını açık doğal renkte bir farla çevreleyerek gözü ortaya çıkarın. Kaşı şekillendirirken, kaşın en yüksek noktasının gözbebeğinin üzerinden başlamasına dikkat edin. Sadece kaşınızın doğal yayını yukarı kaldırarak, yüzünüzü olduğundan birkaç yaş daha genç gösterebilirsiniz. Kullanım ve dayanıklılık açısından tor farları tercih edebilirsiniz. Farınızı sık sık temizlediğiniz süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla uygulayın. Açık renk farı gözkapağınıza sürdükten sonra, gölge yapacağınız renkte far ile gözkapağının bitiminden kaşa paralel çukurluğa hafifçe sürün. Gözlerinizi daha büyük göstermek isterseniz kirpik diplerine siyah veya kahverengi göz kalemi ile ince bir hat çekip, göz ucundan da biraz taşırmalısınız.
Maskaranızı, fırçasını kirpik diplerine kuvvetlice bastırarak sürmeye başlayın ve kirpiğin ortalarına gelince baskıyı hafifletin. En uçlarında sadece minik dokunuşlar yeterli olacaktır. Rimel sürerken başı hafifçe kaldırıp aynaya bu şekilde bakarken boyamak, göz çevresine bulaştırmamak açısından iyi bir tekniktir.
Yüze daha sağlıklı bir görünüm kazandırabilmek için yumuşak ve uzun tüylü bir fırçayla allık sürmelisiniz. Allık, elmacık kemikleri, şakaklar ve çene hattında fırça değdirilerek çok hafif kullanılmalı ve iyice dağıtılmalıdır. Süreceğiniz rujun dağılmaması için dudaklarınızı pudralayın ve rujunuza uygun renkteki bir kalemle çerçeveleyin. Rujunuzu dudak ortasından başlayarak kenarlara doğru fırça yardımıyla sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder