6 Şubat 2013 Çarşamba

Göz kalemi ve/veya Eyeliner nasıl kullanılır?

Makyajın genel hatlarını belirleyecek unsur; göz makyajında kullanılan teknik ve renklerdir. Tek başına göz kalemi veya eyeliner ve rimel kullanarak etkileyici göz makyajı yapabilirsiniz.
Gözleri ön plana çıkaran eye liner kalem, sıvı ve kalıp şeklindedir. Kalemlerin kullanımı daha kolay olduğu için daha çok tercih edilir. Çeşitli renkleri vardır ve bu renklerin elde edilmesi için göz farlarında kullanılan pigmentler kullanılır.
1. Kalemler
Kalemler mumların ve yağların karışımlarıyla elde edilir. Yumuşak mumlu bir kalemin birleşiminde mineral yağ, lanolin, setil alkol ( yumuşatıcı), vazelin, bal mumu, karnuba mumu ve özokerit bulunur. Gözleri ön plana çıkarmak için göz kusurlarını örtmek ve göze derinlik vermek amacıyla gözlere ve göz çevresine uygulanan kozmetiklerdir.
2. Sıvı Eye Liner
Suya karışmış pigmentlerden oluşur. Polivinil pirolidon (plastik reçine koyulaştırıcı) veya metil selüloz (koyulaştırıcı) gibi reçineler ve zamklarla kıvamı koyulaştırılmış ürünlerdir.
3. Kalıp Eye Liner
Kalıp göz farına benzer. Bileşiminde talk, mineral yağlar ve kalıp şeklini getirirken bileşimlerin tutması için magnezyum sitrat ve pigmentler bulunur.

Göz kalemi veya eyeliner kullanımında püf noktalar:

Eyeliner ve göz kalemi kullanmadan önce bilmeniz gereken en önemli şey, her iki malzemenin de mümkün olduğunca ince çizgilerle çizilmesinin gözü daha güzel göstereceğidir. Kirpik diplerine çizilen ilk çizgi mümkün olduğu kadar ince olmalıdır. Bu, oluşan herhangi bir dalgalanma ya da yanlışta, iz bırakmadan silebilmek için oldukça önemlidir. Düzgünlüğünden emin olduğunuzda ise dilerseniz bu çizginin üzerine bir kat daha göz kalemi veya eyeliner çekerek çizgiyi belirginleştirebilirsiniz. Burada özellikle, çizgiyi gözün iç kısmından dışına doğru ve kirpiğe olabildiğince yakın olarak çekmek çok önemlidir.

Siyah göz kalemi, siyah saçlı, esmer tenli bayanlar için çok uygundur. Esmerler dışındaki bayanlarda bu renkte bir göz kalemi ve eyeliner çok koyu sayılabilir.

Beyaz tenli kadınlar yumuşak kahverengi ya da gri tonlarını tercih etmelidirler. Gece ise, göze sürülen fara uyan renkli bir kalem tercih edilmelidir.

Eyeliner'ı çok ince uçlu bir fırçayla sürmek güzel bir görüntü oluşturacaktır. Eğer eyeliner sürmeyi bir türlü beceremiyorsanız işte size bir öneri.

Mümkün olduğunca aşağıya doğru bakın ve elinizle gerdiğiniz üst gözkapağınızdaki kirpiklerin dibine mümkün olduğunca yakın bir çizgi çekin. Bu çizgi göz kuyruğunda sona ermeli, dışa doğru uzamamalıdır. Alt gözkapağına kesin bir çizgi çizmek istemiyorsanız, buraya eyeliner'la yanyana noktalar yapın veya eğrilemesine kısa kısa çizgiler çizin. Bazen gözün üst kapağındaki kirpiklerin altına çizgi çizilmesi de hoş bir görünüm kazandırır. Bunun da yine ince ve düzgün olmasına dikkat edin.

·        Makyajınızın daha belirgin olması için, farınızla aynı renk bir göz kalemini eyeliner olarak kullanabilirsiniz.
·        Kaşlarınızın daha kalın ve belirgin görünmesini istiyorsanız, göz kalemini kaş kalemi olarak kullanabilirsiniz.
·        Koyu renk farınız mı bitmiş? Siyah, gri ya da kahverengi kalemler ile göz kapağınızı boyayın ve bir pamuk yardımıyla dağıtın.
·        Kedi gözlere sahip olmak için çektiğiniz kalemi göz bitiminden şakaklarınıza doğru uzatmanız yeterli!
·        60’ların modasına uymak isterseniz, kaleminizle yanağınıza bir ben kondurabilirsiniz! :)
·        Japonlar gibi çekik gözlere sahip olmak istiyorsanız, göz kaleminizi üst ve alt kirpiklerinin ortasından başlayarak göz bitimine kadar çekin!
·        Eğer beyaz tenliyseniz, kahverengi göz kalemi çekerek yüz hatlarınızı yumuşatabilirsin!
·        Gözleriniz büyükse, iç kısımlarına kalem çekerek onları daha küçük gösterebilirsiniz.
·        Gözlerinizi daha büyük göstermek istiyorsanız, alt ve üst çevresine kalem çekmeniz yeterli!
Gözleriniz aşağı doğruysa, kirpik diplerine düz şekilde kalem çekerek hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.
·        Gözlerinizin çekik görünmesini istiyorsanız, göz pınarından başlayıp gözün bitiş çizgisine kadar kalem çekmelisiniz.
·        Gözlerinin iç ve dış kısmına kalem çekmeniz, bakışlarınızın daha da anlamlı olmasını sağlar.
·        Göz kalemini çektikten sonra bir kulak çubuğu ile çizgiyi dağıtmayı deneyin. Böylece Cansu Dere’ninki gibi buğulu bakışlara sahip olabilirsiniz.
·        Alt göz kapağınıza beyaz kalem çekerseniz, gözlerinizin daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
·        Gözleriniz birbirinden uzaksa, göz ortasından göz pınarına kadar alt ve üst kısmına kalem çekmelisiniz.
·        Gözleriniz birbirine yakınsa, ortasından göz sonuna kadar alt ve üst kısmına kalem sürmelisiniz.
·        Kaşlarınızı daha uzun göstermek istiyorsanız, uygun renkli bir göz kalemi ile kaş çizginizi uzatabilirsiniz.
·        Renkli gözlüyseniz, renkli göz kalemleri kullanmayı denemelisiniz. Mavi ve yeşil tonlarındaki kalemler bakışlarınızı yumuşatır.
·        Sadece üst kirpik diplerine kalem sürmeniz, gözlerinizin daha kalkık görünmesini sağlar.
·        Tek kalemde eyeliner çekebilmek ve smoky eyes’ın sırrını keşfetmek sandığınız kadar zor değil. İşin sırrı, doğru tekniği bilmekte….
·        Toz, kalem, kalıp, likit ve jel olmak üzere farklı eyeliner çeşitleri var. Jel ve likit eyeliner, sıcağa ve suya dayanıklı olması açısından, yaz için çok daha uygundur.
·        Eyeliner’ı göz kapaklarının içine uygulamayın. Enfeksiyon ve irritasyon oluşabilir. Ayrıca, göz içlerine koyu renk eyeliner çekmek, gözleri küçük gösterir.
·        Eyeliner’ı göz kapağının sadece yarısına ya da bir kısmına sürmeyin. İç köşeden dış köşeye kadar tüm hatta uygulayın. Bu uygulama, gözleri daha büyük gösterir.
·        Tam kirpik dibinden uygulayın. Böylece, kirpikleriniz daha gür ve çekici görünür.
·        İç köşede daha ince, dışarı doğru daha kalın uygulayın. Göz şekliniz belirginleşir!

Eyeliner'ın kullanımında göz şekillerinin rolü büyüktür.

Düşük göz kapaklarınız varsa, eyeliner'ı kalın çekmeyin. Kirpik diplerine ince bir şekilde çekin. Ayrıca çektiğiniz eyeliner hemen üst kapağa yapışır, o yüzden önce bir gözü çekip kurutup, sonra diğer gözü çekin.

Yuvarlak gözleriniz varsa, onları çekik göstermek için eyeliner'ı sonuna doğru uzatın ve kalınlaştırın.

Küçük gözleriniz varsa, gözlerinizin tamamına eyeliner'ı çekmeyin. Dışa doğru yarım ya da başlangıcı çok ince olan ve giderek kalınlaşan şekilde eyeliner uygulayın.

Büyük gözleriniz varsa, çok şanslısınız! Herkes gözlerini iri ve çekici göstermek için uğraşıyor zaten. Siz istediğiniz şekli uygulayabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder