12 Nisan 2013 Cuma

Patates Püresi



Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Arzu ederseniz biraz rendelenmiş kaşar peyniri
 Hazırlanışı:
4 adet orta boy patates yaklaşık 500 gr. ağırlıktadır. Patatesler soyulduktan sonra yıkanır ve uygun büyüklükte olmayan iri patatesler birkaç küçük parçaya bölünür. Tencereye koyduğunuz patatesleri 1 parmak geçecek şekilde su eklenip tuzu da atıldıktan sonra ocağı yakıp kaynatmaya başlayalım. Patates soğuk suda haşlanması gerekir, kaynar suya atmayınız. Çatal yardımı ile haşlanıp haşlanmadığını kontrol edebiliriz. İyice yumuşayarak haşlanan patatesleri süzelim. Çatal veya patates ezici ile ezelim. İçine daha sıcakken tereyağını ve sütü ekleyelim(miktarlarını değiştirebilirsiniz). Ayrıca kaşar peyniri de eklemek isteyenler bu noktada ekleyebilir. Ama tavsiyem sütü azar azar ekleyerek kıvamını kontrol etmek. Tadına bakarak eksik ise biraz daha tuz ekleyebilirsiniz. Et ve tavuk yemeklerine püre çok yakışır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder