Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Arzu ederseniz biraz rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
4 adet orta boy patates yaklaşık 500 gr. ağırlıktadır.
Patatesler soyulduktan sonra yıkanır ve uygun büyüklükte olmayan iri patatesler
birkaç küçük parçaya bölünür. Tencereye koyduğunuz patatesleri 1 parmak geçecek
şekilde su eklenip tuzu da atıldıktan sonra ocağı yakıp kaynatmaya başlayalım. Patates
soğuk suda haşlanması gerekir, kaynar suya atmayınız. Çatal yardımı ile
haşlanıp haşlanmadığını kontrol edebiliriz. İyice yumuşayarak haşlanan
patatesleri süzelim. Çatal veya patates ezici ile ezelim. İçine daha sıcakken
tereyağını ve sütü ekleyelim(miktarlarını değiştirebilirsiniz). Ayrıca kaşar
peyniri de eklemek isteyenler bu noktada ekleyebilir. Ama tavsiyem sütü azar
azar ekleyerek kıvamını kontrol etmek. Tadına bakarak eksik ise biraz daha tuz
ekleyebilirsiniz. Et ve tavuk yemeklerine püre çok yakışır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder