Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 3-4 dal taze soğan
- 8-9 dal maydanoz veya roka veya kuzukulağı
- 1 adet domates
- 1 adet etli kırmızıbiber(paprika)
- 2 adet salatalık veya 8-10 adet salatalık turşusu
Sosu için:
- 1 adet limon
- ¾ çay bardağı zeytinyağı
- tuz
- isteğe göre nar ekşisi veya sirke
- isteğe göre pul biber
Hazırlanışı:
Patateslerimizi iyice yıkayıp, kabuklu şekilde haşlayın. Ama
benim tercihim soyduktan sonra haşlamaktır. Haşlanma testini sivri uçlu bir
bıçak yardımıyla patateslere batırarak yapabilirsiniz (20dk kadar). Bıçak
rahatlıkla batıyorsa ve ortasına kadar ilerliyorsa pişmiştir. Patatesler
haşlanırken malzemelerinizi yıkayın ve doğrayın. Diğer taraftan sosunuzu
hazırlayın. Kabuklu halde haşladıysanız ılındıktan sonra kabukları soyun.
Haşlanmış patatesleri küp küp istediğiniz boyutta doğrayın. Dağılmaması için
çok küçük boyutta olmasın. Patateslerinizi sosunuzla birlikte iyice karıştırın.
Doğramış olduğunuz malzemelerinizi de ekleyerek karıştırın. En son limon suyu
veya nar ekşisini ekleyerek son kez karıştırıp servis yapabilirsiniz. Tekrar
benim tercihime gelirsek ben sosladığım patateslere sadece roka ve kuzukulağı
ekleyerek servis yapıyorum.
Not: Salatanızın
daha lezzetli olmasını istiyorsanız servis yapmadan 1–2 saat önce hazırlayın ve
dinlendirin.
Afiyet olsun…..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder