29 Nisan 2013 Pazartesi

Patates salatası



Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patates
  • 3-4 dal taze soğan
  • 8-9 dal maydanoz veya roka veya kuzukulağı
  • 1 adet domates
  • 1 adet etli kırmızıbiber(paprika)
  • 2 adet salatalık veya 8-10 adet salatalık turşusu
Sosu için:
  • 1 adet limon
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • isteğe göre nar ekşisi veya sirke
  • isteğe göre pul biber

Hazırlanışı:
Patateslerimizi iyice yıkayıp, kabuklu şekilde haşlayın. Ama benim tercihim soyduktan sonra haşlamaktır. Haşlanma testini sivri uçlu bir bıçak yardımıyla patateslere batırarak yapabilirsiniz (20dk kadar). Bıçak rahatlıkla batıyorsa ve ortasına kadar ilerliyorsa pişmiştir. Patatesler haşlanırken malzemelerinizi yıkayın ve doğrayın. Diğer taraftan sosunuzu hazırlayın. Kabuklu halde haşladıysanız ılındıktan sonra kabukları soyun. Haşlanmış patatesleri küp küp istediğiniz boyutta doğrayın. Dağılmaması için çok küçük boyutta olmasın. Patateslerinizi sosunuzla birlikte iyice karıştırın. Doğramış olduğunuz malzemelerinizi de ekleyerek karıştırın. En son limon suyu veya nar ekşisini ekleyerek son kez karıştırıp servis yapabilirsiniz. Tekrar benim tercihime gelirsek ben sosladığım patateslere sadece roka ve kuzukulağı ekleyerek servis yapıyorum.
Not: Salatanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız servis yapmadan 1–2 saat önce hazırlayın ve dinlendirin.
 
Afiyet olsun…..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder