Malzemeler:
2 adet orta boy
patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1-1,5 su bardağı süt
1-1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
8 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
1-1,5 su bardağı süt
1-1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
8 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 çay kaşığı kırmızı
biber
2 çorba kaşığı
margarin
Hazırlanışı:
Önce soğanları
yemeklik doğrayın. Patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Soğanı ve
yağı tencereye koyup soğanlar hafif
pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan soğana unu ekleyip unun kokusu çıkana
kadar birlikte kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyin ve arkasından patateslerde ilave edin ve
patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ocağın altını kapatın ve
çorbayı pürüzsüz bir kıvam olana kadar blender veya rondo veya kevgirden geçirip
tencereyi tekrar ocağa koyun. İçine sütü, tuz ve karabiberini ekleyip 10 dk
kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Servis yapacağınız zaman tereyağın
da kırmızıbiberi yakıp çorbanın üzerine gezdirip servis yapın…
Afiyet olsun…..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder