12 Mayıs 2013 Pazar

Patates Çorbası



Malzemeler:
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1-1,5 su bardağı süt
1-1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
8 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Üzerine:
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı:
Önce soğanları yemeklik doğrayın. Patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Soğanı ve yağı tencereye koyup soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan soğana unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar birlikte kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyin ve arkasından patateslerde ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ocağın altını kapatın ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam olana kadar blender veya rondo veya kevgirden geçirip tencereyi tekrar ocağa koyun. İçine sütü, tuz ve karabiberini ekleyip 10 dk kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Servis yapacağınız zaman tereyağın da kırmızıbiberi yakıp çorbanın üzerine gezdirip servis yapın…

Afiyet olsun….. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder