Malzemeleri;
400 gr. Tel kadayıf
250 gr. Tereyağı
250 gr. Antep fıstığı
Şerbet Malzemeleri
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Şerbet için sos tenceresinde şeker ve suyu şeker
eriyinceye kadar kaynatın ardından limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
Tel kadayıfları eritilmiş tereyağı ile beraber
elinizle açarak, ayırın.
Kadayıfların yarısını fırın kabınızın tabanına
elinizle iyice bastırın. Üzerine Antep fıstıklarını serpiştirin.
Kadayıfın diğer yarısını da üzerine yayın ve iyice
bastırın. Kadayıfları iyice sıkıştırmazsanız, istediğiniz kıvamı elde
edemezsiniz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika
pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti
dökerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder