Malzemeleri;
2 su bardağı süzme yoğurt
½ su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı yulaf
1 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı file fındık
1 tutam tarçın
4-5 su bardağı karışık orman meyveleri – Donmuş
Pudra şekeri – üzerine serpmek için
Donuk olan
dağ meyvelerini bir süzgece alıp fazla suyundan arınmasını sağlayın.
Bir tavada
file fındıkları hafif kavurun. Kavrulmuş fındıkları ayrı bir kapta tarçın,
yulaf ve mısır gevreğiyle karıştırın, bir kenara ayırın.
Süzme yoğurt
ve pudra şekerini bir kasede çırpın.
Birleştirmek
için; servis kasenizi alın, sırasıyla kat kat olacak şekilde tabandan
başlayarak yulaflı karışımdan koyun, ardından çözdürdüğünüz orman meyvelerinden
yerleştirin ve üzerlerine bir miktar pudra şekeri serpin.
2 yemek
kaşığı kadar yoğurtlu karışımdan kalın bir katman olacak şekilde ekleyin. Son
olarak da meyvelerle yoğurdun üzerini kaplayın ve yine yulaflı karışımla da
meyveleri kaplayın, pudra şekeri serpip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder