Malzemeleri;
2 bardak basmati pilav
1 litre su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 adet patates – dilimlenmiş
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam aspir ya da safran
½ su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pirinci yıkayın ardından pilav tenceresine alın
üzerine tuz, sıvı yağ ve su ilave edip kaynayana kadar pişirin.
Pilav kaynayınca suyunu süzün ve kenara alın.
Pilav tenceresine sıvı yağ koyup dilim patateslerin
bir tarafını kızartın ve diğer tarafını çevirin üzerine süzdüğünüz pilavı
ekleyin mutfak havlusu ile üzerini kaplayıp kapağını kapatın, 10 dakika kısık
ateşte pişmeye bırakın.
Safranı sıcak suda bekletin rengini bırakınca süzerek
pilavın üzerine dökün ve tekrar 10 dakika pişmeye bırakın.
Son olarak pilavın üzerine parça parça tereyağı ilave
edin ve 5 dakika demlendirin.
Servis etmeden önce tencerenin üzerine servis tabağını
yerleştirip ters çevirin patatesler üstte kalacak şekilde servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder