Karışık
Kızartma Malzemeleri
2 adet havuç
2 adet kabak
4 adet çarliston biber
2 adet kemer patlıcan
2 adet patates
Kabak ve Patlıcanları Panelemek için Malzemeler
75 gr. un
1 şişe soda
Tuz
Beyaz biber
2 adet havuç
2 adet kabak
4 adet çarliston biber
2 adet kemer patlıcan
2 adet patates
Kabak ve Patlıcanları Panelemek için Malzemeler
75 gr. un
1 şişe soda
Tuz
Beyaz biber
Domates Sos
için Malzemeler
3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 – 4 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Üzeri için Malzemeler
Sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için Malzemeler
Sıvı yağ
3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 – 4 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Üzeri için Malzemeler
Sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için Malzemeler
Sıvı yağ
Havuç, patates, kabak ve patlıcanı verev dilim
şeklinde doğrayın. Havuç, patates ve biberleri (bütün) actifry haznesine koyup
20 dakikaya ayarlayıp kızartın. Derin bir kasede un, soda tuz ve beyaz biberi
iyice çırpın. Patlıcan ve kabak dilimlerini bu karışıma bulayıp kızgın yağda
kızartın.Bir sos tenceresinde domates, ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, toz
şeker, sirke, tuz ve karabiberi kıvam alıncaya kadar pişirin.Bir kasede süzme
yoğurdu ve ezilmiş sarımsakları karıştırın.Kızarttığınız sebzeleri servis
edeceğiniz tabağa alın.Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, ardından domates sosu
dökerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder