Çilekli Güllaç
Malzemeleri
4 adet güllaç yaprağı
Şerbeti için Malzemeler
1 litre süt
150 gr. toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
Arası için Malzemeler
15 – 20 adet çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için Malzemeler
Toz Antep Fıstığı
4 adet güllaç yaprağı
Şerbeti için Malzemeler
1 litre süt
150 gr. toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
Arası için Malzemeler
15 – 20 adet çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için Malzemeler
Toz Antep Fıstığı
Bir sos
tenceresinde süt, şeker ve gül suyunu, şeker eriyene kadar ısıtın ve ılımaya
bırakın.Güllaç yapraklarını parçalayarak bir tepsiye dizin ve üzerine
ılıttığınız şerbeti döküp yumuşamaya bırakın.Çilekleri küp küp doğrayın, bir
tavada üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve
kenara alın.Kuplarınızın tabanına yumuşayan güllaç yapraklarından yerleştirin.Üzerine
hazırladığını şekerli çileklerden koyun, onun da üzerine yeniden bir parça
güllaç koyun ve son olarak toz antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder