27 Eylül 2017 Çarşamba

Çilekli Güllaç



Çilekli Güllaç Malzemeleri
4 adet güllaç yaprağı

Şerbeti için Malzemeler
1 litre süt
150 gr. toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
 


Arası için Malzemeler
15 – 20 adet çilek

1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için Malzemeler
Toz Antep Fıstığı


Bir sos tenceresinde süt, şeker ve gül suyunu, şeker eriyene kadar ısıtın ve ılımaya bırakın.Güllaç yapraklarını parçalayarak bir tepsiye dizin ve üzerine ılıttığınız şerbeti döküp yumuşamaya bırakın.Çilekleri küp küp doğrayın, bir tavada üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve kenara alın.Kuplarınızın tabanına yumuşayan güllaç yapraklarından yerleştirin.Üzerine hazırladığını şekerli çileklerden koyun, onun da üzerine yeniden bir parça güllaç koyun ve son olarak toz antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder