Merhabalar……… Aslında güllaç tatlısını çok fazla aramam yani
severim ama yokluğunu aramam. Fakat Ramazan denince akla ilk gelen güllaç olur…..Evde
yapmayı henüz hiç denememiştim. Tarifleri okuyunca hemen güllaç yufkalarını
alıp denedim. Sonra da hem sizlerle paylaşmak istedim hem de kolay ve hafif bir
tatlı olduğunu söylemek istedim. Tadı da harika…….
Malzemeler:
1,5 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket güllaç – 10 adet güllaç yufkası
4 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Gülsuyu
3 su bardağı toz şeker
1 paket güllaç – 10 adet güllaç yufkası
4 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Gülsuyu
1 paket vanilin
Süsleme malzemeleri(nar taneleri, Antep fıstığı, badem vs)
Yapılışı:
Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak
kaynatın. Geniş bir tepsiye bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek
şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı
ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece
5.yufkaya yani güllacın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine
bolca dövülmüş ceviz ya da fındık serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın
üzerine dökün. Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin.
Servisten 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra süsleyerek
servis yapın. İsteye göre gülsuyu da eklenebilir.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder