8 Ağustos 2012 Çarşamba

İkizler Burcu ve Özellikleri (21 Mayıs - 21 Haziran)




Yönetici Gezegeni:
Element:
Nitelik:
Uğurlu Sayıları:
Uğurlu Gün:
Uğurlu Taşı:
Renk:
Hayvan:
Bitki:
Kıymetli Taş:
Kıymetli Maden:
Merkür
Hava
Değişken
5, 9
Çarşamba
Akik
Sarı, portakal rengi
Parlak renkli kuşlar ve kelebekler
Fındık, ceviz, lavanta, inci çiçeği
Turmalin
Civa




İkizler Burcu Karakteristik Özellikleri
İkizler bireyin evrendeki yerinin ve evriminin üçüncü aşamasını sembolize eder. İkizlerin temel dürtüsü evreni anlamak için gerekli entelektüel gücü geliştirmektir. İkizler bu doğrultuda sürekli bilgi toplayan ve topladığı bilgileri değerlendirerek sonuca varmaya çalışan bir yapıdadır. İkizlerin temel ihtiyacı fikir alış-verişinde bulunmak, edindiği bilgiyi diğer insanlarla paylaşmaktır. Kendini iyi tanıyabilen ve ihtiyaçlarının bilincinde olan İkizler, dikkatli bir araştırmacı olur ve akademisyen bir tarz geliştirirler.
İkizler burcu insanları hızlı düşüncelerine uygun çabuk hareket ederler. Ayni anda birkaç işi birden yapabilirler. Onların adapte olamayacakları iş yoktur. Bu yüzden değişik karakterli olmaları ile tanınırlar. İkizler burcunun en bilinen özelliği çift karakterli olmasıdır. Bu yapılarını her zaman görebilmek mümkündür. Son derece neşeli ve mutlu oldukları bir anda, aniden mutsuz olabilirler. Herhangi bir konuda bilgileri az bile olsa, bunu çok iyi gizlemeyi başarırlar. Pratik zekalarıyla, çekici ve akıllıdırlar. Bu nedenle onları tanımlayan sözcük 'Düşünüyorum' dur. Fakat, bu düşünceleri hep yeni arayışlara doğru yönelmiştir. Bu yüzden uzun soluklu çalışmalar onları yorar. Kendilerini iyi eğitmiş ikizler hoş ve zariflikleri ile yaşamı zevkli kılarlarken, eğitimsiz olanlar da yaşamı o kadar çekilmez hale getirirler. Öğrenmeyi çok sever. Her işe yatkındır. Hızlı düşünür ve fikirlerini hayata geçirmede bu süratini gösterir. Zora düştüğü durumlarda kontrolünü ve soğukkanlılığını kaybetmeden çözüm üretebilir. Kendi paralarına karşı tutumlu davranmalarına karşın, başkalarının paralarını kolayca harcayabilirler. Diğer insanların düşüncelerini rahatlıkla anlayabilen İkizlerin taklit yeteneği de son derece gelişkindir. Bu yetenek İkizlerin pek çok zor durumdan sıyrılmasında önemli rol oynar. Ancak diğer insanların durumlarına kolayca adaptasyon sağlayabilme özelliği kendi yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket etme gereğini de unutmasına neden olabilir. Gerçekten ya da gerçek düşüncelerinden çok, diğer insanların duymayı istediklerini söylemek gibi bir eğilimleri de vardır. Merkür'ün etkisi altındaki İkizler, konuşkan, algıları kuvvetli ve her şeye karşı meraklı bir karakter sergiler. Sürekli hareket halinde olan İkizler, gençliği de sembolize eden Merkür'ün etkisi altında, genellikle yaşlarından çok daha küçük görünür. Genç görünmelerindeki diğer bir neden de, dünyaya, yeniliklere, çağa ayak uydurmakta çok başarılı olmalarıdır. Doğal çok yönlülüğü ve değişen ilgileri İkizlere çok kişilikli bir karakter kazandırır. Yaptıkları işe konsantre olmak ve teker teker bir şeylere başlayıp bitirmeyi öğrenmek, İkizlerin temel ihtiyacıdır.Yoğun ilişkilerden nefret ederler. Fakat her düştüğünde de elini ona uzatacak sıcak bir elin hayalini kurarlar. Fakat bir bakarlar ki, çevrelerinde ona uzanan binlerce el var. Tabii ki, bu ellerin sahipleri arasında seçim yaparken yalnız kalabilirler. İkizleri yaşantınıza alın ve onu sakın yargılamayın. Güzel bir fiziğe sahiptirler. Uzun boy, biçimli bir beden, uzun kol ve bacaklar, koyu kumral saçlar, kahverengi gözlere sahiptirler. Gözleri keskindir ve uzağı çok iyi görürler. Gözlemcilikleri çok güçlüdür.

İkizler Ünlüleri
Adile Naşit, Bülent Ecevit, Tansu Çiller, Çetin Altan, George Bush, J.Paul Sartre, Marilyn Monroe, Clint Eastwood, Tony Curtis, Che Guevera, John F. Kennedy, John Wayne, Thomas Mann, Erdal İnönü, Şebnem Özinal, Kerem Alışık, Kenan Doğulu, Nilüfer, Bülent Ersoy, Bob Dylan, Jerzy Kosinski, Angelina Jolie

İkizler Burcu ve Aşk Hayatı
İkizlerin çift karakterli olduğunu her zaman akılda tutmak gerekir. İkizlerin bir yanı aşka ve güvenliğe ihtiyaç duyarken, diğer tarafı da kuvvetli bir şekilde yeniliğe ve değişikliğe ihtiyaç hisseder. İkizler ile bir ilişki yürütebilmek için, O'nun duygusal, mental ve cinsel ihtiyaçlarını tam anlamıyla tatmin etmek gerekir. Gülmeyi, eğlenmeyi, yolculuk yapmayı ve yeni şeyleri denemeyi çok sever. Pek çok şey hakkında bilgi sahibi olmasına rağmen, yeni konular hakkında bilgi edinmek ilgisini her zaman çeker. Bir İkizlerin dikkatini çekmek için, her hangi bir konuda derin bir tartışmaya girmek akılcı bir yöntem olabilir. İkizler dürüstlüğe ve samimiyete çok değer verirler. Dolayısıyla, karşısındaki kişi aynı görüşte olmasa bile, kendi gerçek fikirlerini söyleyen kişileri beğenir ve takdir eder. Ayrıca tek bir konuya bağlanmamak, enteresan yeni konular bulmak da, İkizlerin beğenisini kazanmakta faydalı bir yöntem olarak kullanılabilir. Son derece sosyal ve enerjik olan İkizler, zaman zaman sert bir dil kullanmaktan da çekinmez. İkizler kelimeleri silah gibi kullandığı için, aşırı duygusal insanlarla anlaşmakta zaman zaman problemler yaşayabilir. İkizlerin aşkta kıskanç ama belli etmekten hiç hoşlanmayan bir yapısı vardır. Şüphelendirecek ya da kıskandıracak yöntemler kullanmak asla doğru olmaz. Eğer İkizler, karşısındakini tatmin edici ve sadık bir eş olarak görürse, kendisi de aynı şekilde cevap verebilmek için elinden geleni yapacaktır.Pek çok insan, onlarla vakit geçirmekten çok hoşlanır. Gerektiğinde çekici olmayı ve bu çekiciliklerini kullanmayı iyi bilirler. Eğer bu burçtan biriyle beraber olacaksanız, değişken bir ruh haline de kedinizi hazırlamalısınız. Genellikle ilgisiz, ulaşılmaz ve zor görünürler. Bu durumda neyin yanlış gittiğini düşünür durusunuz. Aslında buna fazla takılmayın; çünkü kısa bir süre sonra eski nazik ve eğlenceli haline geri dönecektir. İkizler, hareketi ve değişikliği sever. Bu nedenle bir kişiye bağlanmak, onlar için çok güçtür. Birden fazla kişiyi idare etmek ise tam onlara göredir. Üstelik bu planları yaparken karşı tarafa bir şey sezdirmeyecek kadar da yeteneklidirler. Çok az bir bölümü sessiz ve sakin bir yaşantıyı tercih eder.İhtiyaçlarını önemseyen ve onunla aynı hayat tarzını paylaşan bir eş ile çok mutlu olurlar. Eğer bir İkizler kadını ile evlenecek olursanız, kabiliyetli ve hamarat bir eşiniz olacak demektir. Aile yaşantısı ve iş hayatını bir arada yürütmek isterler ve büyük bir olasılıkla başarılı da olurlar. Enerjileri ve hayata pozitif bakışları ile etkileyicidirler. İkizler erkeği için başlangıçta her şey çok güç olsa da, bir kez karar verdiği zaman çok iyi bir koca olabilir. Destekleyici, hayat dolu ve zekidirler. Çocukları severler ve onların hayata olumlu yaklaşımları her zaman dinamik ve genç kalmalarını sağlar.

İkizler Burcu ve Sağlık
Hava grubu ve Değişken nitelikteki İkizler, Zodyak'ta üçüncü sıradadır. Hareket, elastikiyet ve adaptasyon İkizler için anahtar sözcüklerdir. İkizler burcu sinir sistemini, omuz ve kolları yönettiğinden bu burçta doğan kişilerin kol ve köprücük kemiklerini kırma olasılıkları yüksektir. İkizler burcu aynı zaman da akciğeri de yönettiği için, soğuk algınlığı ve bronşit de bu kişiler arasında yaygın hastalıklardandır. İkizler burcu, Merkür etkisinde olduğu için; sinir sistemi, omuzlar, kol ve bacaklar dış etkenlerden çok çabuk etkilenirler.  İkizler genellikle sinirli ve huzursuz olurlar. Uzun boy, biçimli beden, uzun kol ve bacaklar bu burcun özellikleri arasındadır. Genel olarak kırmızı tenli, kumral saçlı, açık kahverengi gözlüdürler. Gözleri iyi görür. İkizler burcunda doğan kişiler hem fiziksel hem zihinsel olarak sağlıklı kişilerdir; ancak kendilerini kuruntuya kaptırmamalı, sinirsel enerjilerini kontrol etmelidirler. Gerginlikleri ve çok yönlü çalışmaları yüzünden eriyip biter, uykusuzluk çekerler. Bu burç göğüs, akciğer ve kolları yönetir. Bu nedenle ikizler burcunda doğan kişiler soğuk algınlığı, zatürree ve ciğer hastalıklarına yakalanabilirler. Kötü bir hasta olur, doktorlarını eleştirir, öğütlerini dinlemezler. İkizler burcu insanları hiç şişmanlamazlar. Çok hareketli olduklarından sindirim sistemleri iyi çalışır. Araba kullanırken, spor yaparken dikkatli olmalıdırlar. Sabırsız ve dikkatleri dağınık olduğundan hem kendilerinin hem başkalarının kazaya uğramalarına neden olabilirler. Bir el işi ile ilgilenmeli ya da okumaya dalarak dinlenmeye çalışmalıdırlar.Mental olarak her zaman aktif olmaya eğilimli olan İkizler, sistemli ve sağlıklı bir solunum yapmaya, açık havada uzun ve ritmik adımlarla yapılan yürüyüşlere ihtiyaç duyar. İkizlerin aktif ve enerjik bir yapısı olduğu için, her tür bedensel aktivitenin yanında, zeka oyunları da tatmin sağlar. Ama bisiklet, araba sürmek, step İkizler için en önde gelen spor dallarıdır. Bu burcun insanları düzensiz beslenmeye yatkındırlar. Abur cubur yemekten hoşlanırlar. Fast-food tarzı beslenmeyi bırakmalı ve uyku düzenine dikkat etmelidirler. İçkiye aşırı bir düşkünlükleri yoktur. Fakat içtikleri zaman da bünyeleri kaldırmaz ve psikolojik yapılarını olumsuz etkiler.

İkizler Burcu Kadını
Bu havai kadını sürekli aynı kişiyle aynı çatı altında yaşarken görmek zordur. Bu yüzden kıskanç bir erkekle asla beraber olamaz. Onun ufak tefek flörtlerine göz yumacak biri ile rahat eder. Bu, onun için bir oyundur. Bu oyunu onunla paylaşacak erkeklere hemen ilgi duyar. Bunun yanı sıra kendisi ile uzun uzun konuşup tartışacak zeki ve kültürlü erkeklere de hayır demez. Çünkü bu zeki kadının sürekli beyin jimnastiği yapması gerekir. Ömür boyu seyahat ve flört edebilecek bir erkeğe hayır demez. İkizler burcu kadını neşeli, enerjik ve hareketli yapısıyla dikkat çeker, fakat bir o kadar da kararsızdır ve sürekli fikir değiştirir. İkizler burcu kadını pratik, akıllı ve çekicidir. Fakat bir ikizler kadınını anlamak çok zordur. Çünkü sürekli bir değişkenlik içerisindedir. İkizler kadını tez canlıdır ve hareketli yaşamayı sever. Özellikle seyahat etmek, yeni yerler görmek ve yeni insanlarla tanışmak ona çok büyük keyif verir. Farklılıktan hoşlanır. İkizler kadını birden fazla işle aynı anda uğraşabilir. Kendisine vakit ayırmaktan fazlasıyla keyif alır. İlgiden çok hoşlanır ve fazlasıyla iyi niyetlidir. Maddi konuda bağımsız olmaktan hoşlanır. Kısıtlanmaktan ve özellikle emir almaktan hoşlanmaz. Hayal kurmayı çok sever ve daima iyi şartlarda yaşamak için uğraşırlar. İkizler kadını akıcı ve etkili konuşması ve ikna kabiliyetiyle fazlasıyla dikkat çeker ve iyi bir dosttur. İkili ilişkilerde oldukça fedakar ve iyi bir partnerdirler. İkizler kadını, birbirinden farklı kişilik özellikleri gösterebilir. Hem zihinsel hem de fiziksel açıdan sürekli hareket halindedir. Devamlı yeni konulara ilgi duyar. Çok sayıda arkadaşı ve geniş bir çevreleri olmasına gayret ederler. Yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Devamlı sohbet edecek, fikir alışverişinde bulunacak insanları çevrelerine toplarlar. Bulundukları ortama kolaylıkla uyum sağlarlar. İkizler erkeğine göre daha azimli bir yapıları vardır. Etkileyici bir şekilde konuşabildikleri ve insanlara nasıl davranacaklarını bildikleri için, kilit kişilerle iyi ilişki kurarlar. Bu da seçtikleri meslekte hızlı ilerlemelerini sağlar. Cazibeli olan ikizler kadını, zekası, tatlı sözleri, zarif tavırları, yaşam sevici ve nerede nasıl davranacağını bilmesi sayesinde, en ulaşılmaz sanılan erkekleri bile kendisine bağlayabilir, peşinden koşturabilir. Ayrıca bu burcun kadınları, çift kısmetlidir. İlk ilişkileri olumsuz sonuçlansa bile yeni bir eş bulmakta gecikmezler. Onunla birlikte olan erkek, onun ani ruh değişimlerine karşı hazırlıklı olmalıdır. Çünkü onlar, kendisini değiştirmeye çalışanlardan ya da eleştirenlerden hoşlanmazlar. Hele hele azarlanmaktan nefret ederler. Yumuşaklık ve anlayıştan çok hoşlanırlar. Yeni şeyler öğrenmekten hoşlandıkları için, yeni yerler, yeni kültürler ve yeni insanlar tanımak için devamlı yolculuk ederler. Yalnız bu gezilerin kısa süreli olanını tercih ederler.
Uzun süreli aşk yaşayacağı burç: Uzun süreli bir ilişki de partner olarak terazi burcuna yaklaşmalısınız. Bu nedenle terazi burcundan biriyle bir ilişkiye başlayan tüm ikizler kadınları, uzun soluklu bir ilişkiye yelken açabilirler.
Macera yaşayacağı burç: Gerek sosyal, gerekse duygusal ilişkinizde size uyum sağlayacak en ideal partner Akrep burcu olacak. Akrep burcuyla tüm istediklerinizi birlikte yapabilir ve hayatta keyif alacağınız olaylar yaşayabilirsiniz.
Aradığı cinsel partner: Cinsel anlamda sizi tatmin eden ve isteklerinize istediğiniz oranda cevap veren en ideal partner Aslan burcudur. Aslan burcuyla yaşayacağınız bir ilişkide cinsellik daha kolay ve güzel bir şekilde yaşanabilir.

İkizler Burcu Erkeği
İkizler burcu erkeği zeki, nazik, güzel ve etkili konuşan ve cazibeli yapısıyla dikkat çeker. Pratiktir ve sorunlar karşısında kolayca çözüm üretebilen bir yapısı vardır. İkizler burcu erkeği değişkendir ve bazen onu anlamak zor olabilir. Çocuksu tavırlarıyla sürekli ilgi bekleyen bir yapısı vardır. Aklına koyduğunu mutlaka yapmak ister. Diğer taraftan özgürlüğüne düşkün olan ikizler erkeği kısıtlanmaktan ve emir almaktan hoşlanmaz. Kendi işini yapmaktan daima keyif alır. İkizler erkeği çift kısmetlidir. İnsanlarla kolay diyalog kurabilen ve sözünü dinleten bir yapısı vardır. Karşı cins tarafından hemen fark edilir. İşle ilgili konularda yeni fikirler ve yeni projeler üretmekten çok keyif alır. Maddi konularda da değişkendir. Bazen çok bonkör, bazen de çok cimri olabilir. Fakat idare konusunda oldukça zayıftır. Bir konuda derinleşememek gibi bir problemleri vardır. İkizler erkeği savurganlığı sever ve para konularında fazla başarılı değildir. Duygusal anlamda fazla hassas değildir ve olabildiğince işin mantıklı tarafından bakmayı sever. İkizler erkeği çok disiplinli bir ev hayatından hoşlanmaz, fakat çok severse evlenip bu evliliği devam ettirmek için çaba harcayabilir. Çekingen olmayan kadınları sever. İlla ki o söze başlasın diye beklemeyin, sohbeti siz de başlatabilirsiniz. İkizler erkeği akıllı kızları sever. Onu etkilemek için vücudunuzu değil aklınızı kullanın. Herkesin vücutlarını kullandığı bu dönemde akıl yolunu seçen bir kadın, çok hoş bir sürpriz olabilir. İkizler erkeği için sorumluluk altına girmek çok zordur. Kendisini kapana kısılmış gibi hisseder. Geleceğe dair ciddi kararlar almaktansa içinde bulunduğu anı yaşamayı tercih eder. İleriye dönük kararlar vermek, onlar için kısıtlayıcı bir unsurdur. Yerleşik ve düzenli hayatı pek sevmezler. Bu burcun erkeğini, oyalamak ve elde tutabilmek için, kadının çok yönlü olması şarttır. Birlikte olduğu kadın, ona devamlı farklı ve ilginç konularda bir şeyler anlatabilen, ilgisini canlı tutan, gizemli, çözülmemiş bir yanı bulunan, kültürlü, yeniliklere açık, meraklı ve onunla gerçekten ilgilenen birisi olmalıdır. Çocukları en iyi anlayan burcun İkizler olduğunu biliyor muydunuz? Çocuksu ruhları, çocuklarla kolay iletişim kurmalarını sağlar. Onların yaşına inip onlar gibi davranabilirler. Hiçbir zaman sert ve otoriter bir baba olamazlar. Hayatlarında kural ve kısıtlamalara yer olmadığından, çocuklarına da aynı özgürlüğü tanırlar. Onlarla dost olur, fiziksel ve zihinsel açıdan geliştirebilmek için ellerinden geleni yaparlar. Partnerinin kendi ayakları üzerinde duran, güçlü biri olmasını tercih eder, zayıf biri olmasını istemez. Yapmayı düşündüğü işlerde kendi başına karar vermeyi sever, yönlendirilmeye asla gelemez. O her ortama ayak uyduracak ve aynı zamanda uyumlu olabilecek bir partneri öncelikli tercih eder, sever.
Uzun süreli aşk yaşayacağı burç: Yaşadığınız ilişkinin kısa sürmesini ve partnerinizin sizden sıkılmasını istemiyorsanız, sizinle ortak özellikleri fazla olan bir partner olarak Yay burcuna yaklaşmaya çalışmalısınız. Özellikle Yay burcuyla ortak paydalarınızın fazla olması ilişkinizde karşılıklı uyumun yaşanabileceğini gösteriyor.
Macera yaşayacağı burç: Hayatınızın her anında mutlu olmak ve unutulmaz bir ilişkinin paylaşımlarını yaşamak için mutlaka Balık burcuna şans ve fırsat tanımalısınız. Böylece hem duygusal anlamda, hem de isteklerinize cevap almanız yönünde kendinizi rahat ve mutlu hissedebilirsiniz.
Aradığı cinsel partner: Koç burcudur. Koç burcuyla yaşayacağınız bir ilişkide cinsellikte daha fazla mutlu olabilirsiniz. Sizi ve ruhunuzu anlaması çok daha kolaydır. Beklentilerinize cevap vermekte olumlu adımlar atması uyumlu olacağınızı işaret ediyor.

Hediye Seçimi
İkizler Kadını
İkizler burcu kadınına hediye doğru hediyeyi almak için bilememiz gereken püf noktaları vardır. İkizler kadını haberleşme ihtiyacı içindedir, ona şık bir kalem ya da baş harfleri yazılı olan şık bir kağıt-kalem seti hediye edebilirsiniz. Cep telefonu, fax makinası gibi insanlarla sürekli iletişim içinde olmasını sağlayan şeylere bayılır. İkizler değişiklik sever, kendi görüntüsünü de sık sık değiştirmek ister. Ona gümüş tokalı ince bir kemer, küçük bir deri sırt çantası alabilirsiniz. Sık seyahat ettiği için yeni bir bavula ihtiyacı olabilir. Tekerlekli bir bavul ya da hafta sonu seyahatlerinde kullanacağı bir şık çanta çok işine yarayacaktır. İkizler kadını aynı anda bir kaç şey birden yapmayı sevdiği için ona çalışırken müzik dinleyebileceği kablosuz mp3 oynatıcı, radyo hediye edebilirsiniz. Yolculuklarda gece ya da yanındaki uyurken kitabını okuyabilmesi için pilli minik okuma lambasına bayılacaktır. Yazmayı seven İkizler, kilidi ve anahtarı olan bir günlük defteri ile çok mutlu olacaktır.
İkizler Erkeği
İkizler burcu kadınına hediye doğru hediyeyi almak için bilememiz gereken püf noktaları vardır.İkizler burcu erkeği okumayı çok sever, ona çok satan yeni kitaplardan hediye edebilirsiniz. İkizler seyahat burcu olduğu için çanta veya deri bir tuvalet çantası alabilirsiniz. Herhangi bir yere gidebileceği uçak biletine deli olacaktır. E-mail almak ya da yollamak onun için çok eğlencelidir, onun bir senelik internet aboneliğini ödeyebilirsiniz. İkizler burcu işe yarayan minik aksesuarlara bayılır. Arabası için geniş açılı arka dikiz aynası veya içeceğini koyması için bir kap tutacağı işine yarayacaktır. Unutmaması gereken şeyleri yazmak yerine kaydetmesi için yeni çıkan minik ses kayıt cihazı günlük hayatını kolaylaştıracaktır. Hava durumunu tahmin eden bir barometre/termometre nasıl giyinmesi gerektiğine yardım edecektir, İkizler insanı çoğunlukla dışarıdadır. Aynı şekilde sıcak ve soğuk içecekler için paslanmaz çelik bir termos onun gibi sürekli yolda olan birini memnun edecektir. İkizler yeni şeyler öğrenmeye, kurslara, derslere gitmeye bayılır. Bilardo tekniğini geliştirmesi ya da şarap konusundaki bilgisini artıracağı kurslar bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder