9 Ağustos 2012 Perşembe

REVANİ


Merhabalar…………
Tatlı tariflerine devam ediyorum. İftar sofralarında vazgeçilmez olan revani tatlımızda sıra…

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
(Şerbeti için benim tercihim 3,5 su bardağı su için 2 su bardağı+1 parmak kadar toz şeker)

Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayıp bir kenara koyalım. Soğumaya bırakalım. Daha sonra kullanacağımız kalıbı yağlayıp azıcık un ile kaplayalım ki revanimiz pişince kolay alınabilsin.
Yumurtaları şeker ile çırparak tatlımızı yapmaya başlayalım. Kalan malzemeleri de ekleyip çırpalım. Hazırladığımız kalıba döktüğümüz karışımı daha önceden ısıttığımız fırında 170-175ºC’de üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen revaniyi fırından alıp baklava şeklinde dilimleyelim. Ve hemen ardından soğuk şerbetimizi sıcak olan revanimizin üzerine dökelim. Bir gece önceden yaparsanız ve buzdolabında bekletirseniz daha güzel servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun………

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder