19 Ağustos 2012 Pazar

Oğlak Burcu ve Özellikleri (22 Aralık - 19 Ocak)


Yönetici Gezegeni:
Element:
Nitelik:
Uğurlu Sayıları:
Uğurlu Gün:
Uğurlu Taşı:
Renk:
Hayvan:
Bitki:
Kıymetli Taş:
Kıymetli Maden:
Satürn
Toprak
Öncü
2, 8
Cumartesi
Grena
Koyu yeşil, kahverengi
Keçi ve diğer boynuzlular
Karanfil,sarmaşık,çam,kavak,karaağaç
Karaelmas, kehribar
Kurşun


Oğlak Burcu Karakteristik Özellikleri
Zodyak'ın onuncu burcu olan Oğlak, insanın evrendeki yerini bulma ve kendini geliştirme macerasının da onunca adımını sembolize eder. Akrep'te ve Yay'da duygular ve bilgi üzerinde kontrol elde etme çabası, Oğlak'ta otorite üzerinde kontrol yaratabilme isteğine yerini bırakır. Geleceği ayrıntılı biçimde planlamaya çalışan Oğlak'lar bu özellikleri nedeniyle sık sık kuruntulara kapılarak, depresyona girerler. İşleri ile aşırı meşgul olduklarından, insanlarla zor ilişki kurarlar. Bu nedenle onları tanımlayan sözcük 'Kullanırım' dır. Oğlaklar ciddilikleri, tutuculukları ve güçlü iradeleri ile tanımlanırlar. Çalışkanlıkları ile kolaylıkla başkalarının saygısını kazanırlar. Gerçek bir Oğlak'ın iki temel özelliği vardır. Güvenilirlik ve dürüstlük. Çok gelişmiş bir görev duyguları vardır. Oğlaklar arkadaşları ile ilgili çok iyi sırdaş olurlar, para konusunda dikkatli olmalarına rağmen, eli açık insanlardır. Oğlak insanı güvenilir ve dürüst olmasıyla tanınır. Disiplinli ve mantıklıdır. Her konuda çok dikkatli davranır. Bu nedenle az hata yapar. Oğlak insanının iki yönü vardır. Biri yabani, diğeri evcil. Oğlak'ın yabani yönü, onu hayatın hareketli ve heyecanlı taraflarına çekerken, evcil yönü onu evine düşkün, anaç bir tip yapar. Bu yönleri sayesinde hayatında orta noktayı bulabilir. Önemli bir özelliği de çalışkanlıktır. Tembellik nedir bilmez. Boş zamanlarında bile mutlaka yapacak birşeyler bulur. İyi bir konuşmacıdır. Nerede, ne diyeceğini çok iyi bilir. Espri yeteneği gelişmiştir. Kısa ve öz cümlelerle çevresindekileri kahkahaya boğabilir. Yeniliklere kolay kolay alışamaz. Alışkanlıklarına ve geleneklere bağlıdır. Gösterişten hoşlanmaz. Sakin ve huzurlu bir yaşam arar. Duygusallıklarının dışa vurumu, ancak çok özel anlarda olur. İçsel bir çekingenlikleri vardır. Karşısındaki kşiden emin olmadıkları müddetçe duygularını ortaya çıkarmaktan hoşlanmazlar. Beraberliklerinde karşısındaki kişinin fiziksel özelliklerinden çok, akıl ve mantık yönünün güçlü olmasını beklerler. Geleneksel bir yapıları olan Oğlak burcu insanı, ailesinin onay vereceği kişilerle yaşamlarını birleştirmek isterler. Flörtçü bir yapıları yoktur. Soğuk görünüşlerinin altında sıcacık bir kalp taşırlar. Fiziksel özellikleri; kısa boy, ince yapı, uzun ince bir yüz. Uzun belirgin bir çene. Saçlar genelde siyahtır. Beden dar ve uzun bacaklara sahiptirler. Dizleri genelde çıkıntılıdır. Güzel bir yüz yapıları vardır. Fotojenik oldukları için model dünyasında sık sık Oğlaklara rastlarız. Ciltleri yıllar geçtikçe daha genç olur Soğuk görüntüleri onları ulaşılmaz bir hava estirse de, kendilerine güvenen bir tablo da, ortaya çıkarır. Kendinden emin tavırlarıyla herkesi kendine hayran bırakmasını bilir.

Oğlak Ünlüleri
Benjamin Franklin, Henry Miller, Moliere, Isaac Newton, Elvis Presley, Joan Baez, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Filiz Akın, Semra Özal, Federico Fellini, Rudyard Kipling, Richard Nixon, Simone de Beauvoir, Martin Luther King, Mao Tsetung, Ebru Şallı, Çağla Şikel, Mustafa Sandal, Cem Uzan, Seda Sayan, İbrahim Tatlıses,
Puccini, , Anton Çheov, Stephan Hawking, Montesqieu, Jack London


Oğlak Burcu ve Aşk Hayatı
İlk karşılaşmada soğuk bir intiba yaratan Oğlak insanı, aslında bunu ihtiyatlı olmak arzusuyla geliştirdiği bir savunma mekanizması olarak kullanır. Kariyer yaşantısı hayatının en önemli ilgi alanı olmasına rağmen, tiyatro, müzik ve diğer sanat dallarını da sever. Genellikle entelektüel kapasitesi yüksek, yaşamsal amaçları kendilerininkine benzeyen insanlarla beraber olmayı tercih eder. Bu burçta doğan insanlar bu yönlerinin pek afişe etmek istemeseler de, lüksü sever. Oğlak paranın, yaşam güvenliğini sağlayan önemli bir araç olduğunu düşünür. Dominant bir karaktere sahip Oğlak'ın aşkını kazanmak çok kolay değildir. Genellikle ikna eden değil ikna edilen olmayı bekler. Beraberliğin başında, karşı tarafın ciddiyetine inanması temel gereksinimdir. Oğlak salt duygularıyla hareket eden, yaşamlarını duygularına endeksleyen insanlarla birlikte olmakta zorlanır. Zira Oğlak kontrolü, soğukkanlılığı ve mesafeli davranış biçimini bir meziyet olarak kabul eder. İlişkisini ciddiye aldığı gibi, partnerinin de ilişkide ciddi ve özverili davranmasını bekler. Birlikte olduğu insan gururunu okşar, neşelenmesini sağlar ve sevgisine inandırabilirse, Oğlak çok ihtiraslı, sevecen ve esirgeyici bir aşık olabilir. Sevgi dolu bir kalp taşırlar. Duygularını bir süre kontrol altında tutmaya çalışırlar. Bu nedenle romantizmin oluşması zaman alır. Partnerine her geçen gün daha da aşık olurlar, bu arada ona olan güvenleri artar. İlişkinin her bakımdan tadını çıkartırlar. Beğendikleri kişiye arkadaşlık teklifi etmeden önce, kafalarında özel bir konuşma tasarlarlar. Her şeyin yolunda olmasını bekler ve partnerinin, evlilik kurumunun her detayına saygı göstermesini isterler. Evlilik onlar için ölene dek yaşanacak bir beraberliğin başlangıcıdır.

Oğlak Burcu ve Sağlık
Öncü nitelikteki Oğlak, Toprak grubu burçların en sonuncusudur. Kararlılık, ihtiyat ve istikrar, Oğlak karakterinin temel özellikleri olarak sıralanabilir. Ancak bu kararlılık zaman zaman, inat ve hatta hırs düzeyine bile yükselebilir. Oğlak burcu, bedenin ayakta durmasını sağlayan iskelet sistemi, kemikler ve özellikle dizler ile alakalıdır. Oğlak burcu dişleri ve kemikleri yönettiğinden Oğlak'lar, ortopedik sorunlar, diş hastalıklarından sıkıntı çekerler. Bunun yanında romatizma ağrıları da çekmeleri de olasıdır.  Oğlak'lar, küçükken dirençsizdirler ama çocuk hastalıklarını atlattıktan sonra hastalıklara karşı oldukça dirençli olurlar. Ölçülü ve disiplinli olduklarından fazla yemezler. Hastalanacaklarını anladıkları zaman kendilerine özen gösterirlerse de hemen doktora ve ilaca başvurmazlar. Gerçekten hasta olduklarında mantıklı, disiplinli davranışları ile iyi bir hasta olup doktorun öğütlerini aynen uygularlar. Acılara yakınmadan dayanır, acılarını karşılarındakilere belli etmek istemediklerinden sessizce acı çekerler. Dikkatli oldukları için kolay kolay kazaya uğramazlar.

Oğlak Burcu Kadını
Oğlak burcu kadını hırslı, neşeli, evcimen, çalışkan ve dürüst yapısıyla dikkat çeker. Güçlü olmayı sever ve bunun için elinden gelen çabayı gösterir. Bilgi ve kültür zenginliği de onun için önemlidir. Oğlak burcu kadını karamsar ruh hali nedeniyle kendi kendine bir duvar örer ve kendi önüne engeller koyar. Oysa hırslı ve güçlü yapısı yeterince ön plandadır. Daima kendinden emin olan oğlak burcu kadını kolay kolay çevresindekilere güvenmez ve tutucudur. Hareketleri ölçülüdür. Maddi konularda öyle tutumludurlarki, bu cimrilik boyutuna varacak derecededir. Bilgiye çok önem verirler. İş konusunda oldukça hırslı ve iddialıdırlar. Ellerini attıkları tüm işlerde başarılı olabilecek kapasitededirler. Oğlak kadını ile beraber olmak için beklemeniz gerekir. Muhtemelen o da sizi uzun zamandır bekliyordur ama bunu hemen belli etmez. Acele ederseniz kaçar. Sizi tanıması ve güven duyması için zamana ihtiyacı vardır. Gerçekçidir, boş hayallere bel bağlamaz. Sorumluluk sahibi, sevecen, sıcak kanlı, mizah anlayışı olan erkeklerden hoşlanır. Aniden alınan kararlardan, son anda yapılan planlardan hoşlanmaz. Oğlak burcu kadını sevdiği erkeği fazlasıyla sahiplenir ve kendi istediği gibi olmasını ister. Özellikle karşı cinste nezaket ve dürüstlük çok önemlidir. Partnerini özenle seçmeye çalışır. Hayatı dolu dolu yaşamayı seven oğlak burcu kadını sevdiği kişiyle sosyal bir beraberliği olsun ister. Evlendiğinde iyi ve sadık bir eş olacaktır. Çocuklarına karşı neşeli ve sevecen bir anne olacaktır. Kariyerlerine çok önem veren Oğlak kadınları, genelde geç evlenirler. Erken yaşta evlenenler ise, kariyerlerinde kendisini destekleyebilecek, ayak bağı olmayacak bir eşi tercih ederler. İlişkisi söz konusu olduğunda özgürlüğüne düşkün bir kadın değildir. Bağlı kalmayı sever. Oğlak kadınıyla yapılan evlilik, hayat sigortası gibidir. Pek çok erkeğin aradığı sadakat, dayanıklılık onda fazlasıyla vardır. Cinsel açıdan tutucu olduğu söylense de bunu kanı yanlıştır. Çok hassastır ve eşi sabırlı, anlayışlı davrandığı ölçüde tatmin edici cinsel yaşamları olabilir. Anne ve eş olarak kendini başarılır bulur.
Uzun süreli aşk yaşayacağı burç: Mutluluğu, uzun sürede yengeç burcuyla paylaşımlarla yaşayabilirsiniz. Yengeç burcunun uyumlu ve sakin yapısı, ilişkinizde istediklerinizi yaşama şansı ve kolaylığı sağlayacağından bu ilişki içinde kalmayı düşünebilirsiniz. O yüzden yengeç burcu ile ilişki geliştirmeniz mutlu olmanızı sağlar.
Macera yaşayacağı burç: İlişkinizde yalnız kalmanın yarattığı sıkıntıyı ve macera arayışını boğa burcuna mensup biri ile giderebilirsiniz. Tercihlerinizi bu yönde kullanmanız hayatınızın ne kadar eğlenceli ve maceralı olacağını görmenizi sağlayabilir.
Aradığı cinsel partner: Akrep burcuna mensup biri ile cinsel mutluluğa ulaşabilirsiniz. Mutlu edilmeyi arzuluyorsanız yaşayacağınız ilişkide Akrep burcuna öncelik tanımalısınız. Çünkü ilişki boyunca cinsel anlamda mutlu olabilirsiniz.

Oğlak Burcu Erkeği
Oğlak burcu erkeği çalışkan, azimli, hırslı ve sevecen tavırlarıyla dikkati çeker. Maddiyata düşkündür ve çalışmaktan keyif alır. Tutumludur ve tasarrufu sever. Oğlak burcu erkeği güvenilir, kuralcı ve disiplinlidir. Sistemli ve düzenli olan şeyleri sever. Genellikle şüpheci bir tavrı vardır. Olayları kendi doğrusuna göre değerlendirir ve yorumlar. Duygularını hemen belli etmez. Soğukkanlı bir görünümü vardır. Oğlak burcu erkeği dostluğa çok önem verir ve dost edindiği kişileri iyi inceler ve seçer. Katı kuralları vardır ve bu kuralların dışına kolay kolay çıkmak istemez. Oğlak burcu erkeği özgürlüğüne düşkündür ve ikili ilişkilerde karşı tarafın kendisini yönlendirmesinden ve kısıtlamasından hoşlanmaz. Sevdiği zaman sadık ve kıskanç bir eş olur. Daha çok akıllı, bakımlı, ne istediğini bilen, kişilikli kadınlardan hoşlanır. İlişkileri uzun sürelidir. Evlilik için uygun bir kişiliği vardır. İdeal bir eş ve ideal bir babadır. Çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için elinden gelen tüm çabayı seferber edecektir.
Uzun süreli aşk yaşayacağı burç: Balık burcuyla uzun soluklu bir ilişki yaşayabilirsiniz. İsteklerinize, beklentilerinize olumlu yaklaşması yaşadığınız ilişkide işinize gelebilir. O yüzden balık burcuyla uzun soluklu bir ilişki yaşama şansınız olabilir.
Macera yaşayacağı burç: Hayatı sade ve monoton yaşayan bir yapınız olmasına karşın arada bir bu psikolojiden kurtulmak isteyebilirsiniz. Özellikle bu atmosferden sizi uzaklaştıracak bir partnerinizin olmasını istiyorsanız başak burcuyla ilişki kurmaya çalışmalısınız. Başak burcunun macera yaşama isteği ve uyumlu yapısı güzel anlar yaşamanıza olanak tanıyabilir.
Aradığı cinsel partner: Boğa burcuna mensup biri ile cinsel anlamda mutlu olabilirsiniz. İkinizin de birbirinizi mutlu etmeniz, sorun yaşayamayacağınızı ve uyumlu bir ilişki yaşayacağınızı gösteriyor.

Hediye Seçimi
Oğlak Kadını
Oğlak kadınına bej, krem ya da yumuşak pastel renklerinde kaşmir bluz, hırka takım alabilirsiniz. Soğuk kış gecelerinde ayaklarını sıcak tutması için yumuşacık terlikler seçebilirsiniz. Antikalara bayılır. Eski tip işlemeli bir yatak örtüsü ve yanında dantel kenarlı yastık kılıfları alabilirsiniz. Takılarını koyması için antika bir kutu olabilir. Ünlü ressamların reprodüksiyonları da hoşuna gidecektir. Kariyerine düşkün Oğlak kadınına şık bir evrak çantası, ajanda gibi şeyler verebilirsiniz. Parfüm alacaksanız klasik Fransız kokularını tercih etmelisiniz.

Oğlak Erkeği
Oğlak erkeği hisse senedi, hazine bonosu, yatırım fonu gibi para ile ilgili her çeşit hediyeden hoşlanacaktır. Ona değerli pullar, eski paralar ya da antika bir yüzük hediye edebilirsiniz. Son moda şeyler ilgisini çekmez. Klasik ipek bir kravat, kaşmir bir kazak, bir çift deri eldiven ya da bir çift sağlam bot alabilirsiniz. Oğlak’ların çoğu tarihten büyük zevk alır. Ona tarihle ya da işiyle ilgili bir kitap seçebilirsiniz. Fildişinden yapılmış satranç seti veya kaliteli bir şişe viski beğeneceği hediyelerdendir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder