Malzemeler:
- 1 hazır (iki katlı) kakaolu
kek
- Yarım litre süt (2,5 su bardağı dolusu)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 200 gr (1 kutu) labne peyniri (veya aynı miktarda süzme yoğurt)
- 3 yemek kaşığı toz şeker (Eğer süzme yoğurt kullanılacaksa 4 kaşık daha iyi oluyor.)
- Kakao
- Yarım litre süt (2,5 su bardağı dolusu)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 200 gr (1 kutu) labne peyniri (veya aynı miktarda süzme yoğurt)
- 3 yemek kaşığı toz şeker (Eğer süzme yoğurt kullanılacaksa 4 kaşık daha iyi oluyor.)
- Kakao
Keki ıslatmak için:
- 3/4 su bardağı sıcak suya
karıştırılmış 2 tatlı kaşığı granül kahve
İsteğe bağlı: Likör (mesela Baileys)
İsteğe bağlı: Likör (mesela Baileys)
Yapılışı: Sütü, unu,
yumurtayı ve toz şekeri tencereye koyup muhallebi gibi karıştırarak pişirin.
Biraz ılındıktan sonra içine labne peynirini veya süzme yoğurdu ekleyip, mikser
ile karıştırın. Granül kahve ile karıştırdığınız sıcak suyun yarısıyla, kekin
alt katını ıslatın. Kremanın yarısını buraya yayın. Kekin diğer katını da
ıslatarak, kremanın üzerine kapatın. Kalan kremayı pastanın üzerine dökün. Oda
sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra, buzdolabına koyun. İkram etmeden
önce, kremanın üzerine bir çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder