17 Ağustos 2012 Cuma

Yay Burcu ve Özellikleri (22 Kasım - 21 Aralık)


Yönetici Gezegeni:
Element:
Nitelik:
Uğurlu Sayıları:
Uğurlu Gün:
Uğurlu Taşı:
Renk:
Hayvan:
Bitki:
Kıymetli Taş:
Kıymetli Maden:
Jüpiter
Ateş
Değişken
5, 7
Perşembe
Turkuaz
Mor
At
Nergis, karahindiba, dut, meşe, huş
Lal
Teneke


Yay Burcu Karakteristik Özellikleri
Zodyak'ta dokuzuncu sıradaki Yay, insan türünün evrimleşme macerasında ve evrendeki ilerleyişinde de dokuzuncu sırayı alır. Akrep'in insani duyguları anlama ve kontrol etme çabasıyla paralel olarak, Yay temel motif olarak, bilgiyi anlama ve kontrol etmeyi taşır. Yayların pek çoğu, çok farklı ilgi alanlarını kapsayan, akademik bir meraka sahiptir. Kavrama yetenekleri gelişmiş olduğundan becerikliliklerinin de katkısı ile ele aldıkları her işte, özellikle ciddi işlerde ve felsefe konularında başarılı olurlar. Bu nedenle Yay Burcunu tanımlayan sözcük 'Görüyorum' dur. Yay burcu insanları içtenlikleri ve iyimser yaşam görüşleri ile tanınırlar. Özgürlüklerine aşırı düşkün, patavatsızlık derecesinde pratik insanlardır. Yayların hayatı yeniliklere olan merakları ile karakterize edilebilir. Bilmedikleri şeyleri araştırıp, keşfetmeyi severler. Yaylar çok yönlü ve ayni anda ilgilenebilecekleri birkaç konu olduğunda mutlu olan kişilerdir. Kendilerini yorgun hissediyorlarsa, o konudan sıkılmış demektir. İçtenliği ve iyimserliği sayesinde birçok dost kazanabilir. Sevilen bir özelliği de adil oluşudur. Hayatın her alanında, herkese eşit davranmaktan hoşlanır. Bir diğer önemli özelliği ise ileri görüşlü olmasıdır. Olayların sonuçlarını, gelecekte olacakları tahmin edebilir. Gelişmiş espri yeteneği ve düzgün konuşmasıyla çevresindekileri etkileyebilir. Seçtiğiniz kişi bir Yay'sa, onun asla sıradan olmayacağından emin olabilirsiniz. Her iki cinsi de cesur, çapkın, sıcakkanlı ve çarpıcıdırlar. Flört onların doğasında vardır. Aşktan asla kaçmaz, daha da üstüne giderler. Bir Yay'la birlikte iseniz asla pes etmeyin. Çünkü, onda size "yeter" dedirtecek ve çileden çıkartacak çok şey vardır. Uzun boy, ince ve yağsız beden, çekici bir yüz, kahverengi saçlar, pembe-beyaz tenleri vardır. Kendilerine daima güvenen ve iyimser yüzleri bakışlarına yansımıştır. Parlak ve çekici bir gülümseyiş şekilleri vardır. Sıra dışı ve farklı giyinmekten hoşlandıkları için, onları fark etmemek mümkün değildir. Çocuksu yapıları ile asla büyümezler.

Yay Ünlüleri
Azra Akın, Woody Allen, Ludwig van Beethoven, Walt Disney, Mark Twain, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Jane Fonda, Mehmet AIi Birand, Zeki Müren, Winston Churchill, Gustave Flaubert, Edith Piaf, Merve İldeniz, Tülin Şahin, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Gülşen Bubikoğlu, Ediz Hun, Güzide Kasacı, Sertab Erener, Onno Tunç, İbrahim Kutluay,
Spinoza, Nostradamus, Nicos Kazancakis


Yay Burcu ve Aşk Hayatı
Aşk için en çekici ve ilginç burçlardan birisi de Yaydır. Yaşamı bir eğlence gibi algılayan Yay, aşkı ve hayal kurmayı da çok sever. En önemli özelliklerinden bir tanesi espri yeteneğidir. Daima yeni fikirlerle doludur ve yaşama karşı hevesli bir yaklaşımı vardır. Yay'ın özgürlük tutkusu, bonkörlük ve macera arayışı da diğer önemli özellikleridir. Heyecan, ihtiras, romantizm macerasına rağmen, bu özgür ruh, bir yere bağlanıp kalmayı oldukça sıkıcı bulabilir. Yay aşkı bir macera ya da mücadele gibi algılar. Yay ilk kez birlikte olduğu insandan etkilenmezse, ilişkiye devam etmez. Yaylar entellektüel olarak gelişkin ve konuşmasıyla zevk veren insanlardır. İlişkide kısa bir süre sonra, Yay'ın oldukça net ve direkt yaklaşımları ortaya çıkmaya başlar. Yay'ın ilişkideki temel amacı, eşine sadık kalabilmektir. Ancak evine aşırı düşkün, dışarı çıkmak istemeyen bir insanla ya da çok kıskanç bir eşle birlikte olabilmek Yay için mümkün değildir. İlişkinin gerektirdiği özgürlükten vazgeçme durumu, Yay'ın kendini tuzağa kapılmış hissetmesine neden olur. Kendine uygun bir eş bulduğunda, sakladığı derin ihtirasların ve sıcaklığın ortaya çıkması da kaçınılmazdır. Bu andan itibaren Yay ile geçirilecek bir yaşamda sıkılmak mümkün değildir. Kalp meselelerine gelince; Yay, kendini aşkına adar ve düşüncelerini açıkça belirtmekte hiç zorlanmazlar. Cesur ve çapkındır. Beğendiğini elde edene kadar uğraşır, bundan da zevk alır. İlişki yerine oturduktan sonra duygularını saklamak onlar için oldukça güçtür. Kesin olan bir şey vardır; o da eşiniz bir Yay ise, hayatın asla sıradan olmayacağıdır. Genellikle sağlıklı bir seks hayatları vardır. Onunla bir yatak macerası gerçekten etkileyici bir deneyim olabilir. Yay burcu için evlilik, duygusal bir macera ve keşiftir. Bu heyecanın bittiği yerde problemler oluşmaya başlayabilir. Sadakatte güvenilir sayılmazlar. Her işi birlikte yapmaktan çok, eşlerine başka ilgi alanları bulmaya teşvik ederler; fakat bu, çoğu zaman kıskançlık krizlerine yol açabilir. Evliliği, bir bakıma mutluluklarının garantisi olarak görürler. Ama heyecanları bitince (ki mutlaka biter) hobileri ile başbaşa kalırlar. İlişkilerin daha kuvvetlenmesi için partnerin ihtiyaçlarını ön planda tutmak yeterli olacaktır.

Yay Burcu ve Sağlık
Ateş elementinin en son burcu, Değişken nitelikteki Yay'dır. Yay burcu insanlarında bilgi edinme isteği, maceracılık, yenilik arayışı temel karakteristikler olarak sıralanabilir. Baldırlar, bacaklar, kuyruksokumu kemiği, kalçalar, buradan inen ve bacakların üst-arka kısımlarını kumanda eden siyatik sinirleri Yay burcunun hakimiyeti altındadır. Geleneksel olarak karaciğer de Yay'ın etkisi altında olmakla birlikte, sindirim sitemine ait bir organ olması nedeniyle bazı ekollerde Yengeç ve Başak burcunun daha büyük etkisi olduğu savunulur. Yay burcu karaciğer, uyluk ve dişleri yönetir. Hareketli olan Yay insanları, gerekli fiziksel ve zihinsel egzersizleri yapmazlarsa zor hareket ederler. Bu durum özellikle kadınlarda kalça ve uylukların fazla kilo almasına neden olur. Açık hava eylemlerini ve sporu çok sevdiklerinden, sinirsel enerjilerinin yüksek hem de sabırsız olmaları onların bu alanda kazaya uğramalarına neden olabilir. Güçlerini iyi kullanmaya ve dinlenmeye özen göstermezlerse hastalanabilirler. Yay'lar genellikle romatizma ağrıları çekerler. Sinirlilikten doğan hastalıklara yatkındırlar; oysa kendilerini kolay toplarlar. Genel olarak çok yemezler. Biçimlerini korur, yaşlanıncaya dek formdan düşmez, şişmanlamazlar.

Yay Burcu Kadını
Yay burcu kadını kültürlü, alımlı, espritüel, duyarlı ve akıllı yönleriyle dikkat çeker. Hassas ve kırılgan bir yapısı vardır. Affedicidir. Zekidir ve kavrama yeteneği kuvvetlidir. Birden fazla konuya ilgi duyabilir ve hepsiyle ilgili bilgi sahibi olabilir. Yay burcu kadınının sıkılgan ve çabuk bıkan bir yapısı vardır. Huzursuzluktan hoşlanmaz ve huzursuzluk olan ortamlarda fazla bulunmaz. Çevresinde enerjik ve neşeli yapısıyla aranan bir dosttur. Dostlarına çok önem verir ve fedakardır. Yay burcu kadını eğlenceye ve gezmeye meraklıdır. Seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı sever. Maddi anlamda güçlü olmak ister. Para onun için araçtır. Cömert hatta biraz savurgandır. Yay kadınları yabancı erkekleri sever. Sporcuları da... Kıskanç erkeklere tahammül edemez. Çünkü sizinle beraberken başka bir erkek arkadaşı ile seyahate gider, art niyet gözetmeksizin. Özgürlüğünü kısıtlayacak olursanız en son görüşmeniz telefonla uluslararası elveda görüşmesi olur. Sizden kaçabilmek için mümkün olan en uzak ülkeye gitmiştir. İlişkisinde kendini kısıtlanmış hissetmezse evlenebilir ve sadık bir partner olur. Yay burcu kadını evlendiği zaman çok keyifli bir partner olacaktır. Çocuklara düşkündür ve çocuklarıyla dostluğa dayanan bir ilişki kuracaktır. Cinselliğe düşkün, enerjisi yüksek, fantezileri boldur. Anı yaşamayı tercih eder. Erkeğinin önderlik etmesini tercih etmez. Evlilik konusunda acelesi yoktur. Er ya da geç kendisine değer veren, onu kısıtlamayacak, hareketli hayatını ve inişli çıkışlı ruh halini dengeleyebilecek uygun eşin onu bulacağından emindir. Yay kadınıyla yapılan bir evlilik asla monoton olmaz. Neşeli, vurdumduymaz, gerektiğinde sorumluluklarını bilen bu hoş kadınla hayat eğlenceli geçecektir. İyi bir anne olmayı öğrenmesi biraz zaman alır. Çocuklarıyla arkadaş gibidir. Kocasından, iyi bir aile babası, koruyucu kaplan olmasını bekler. Onları anlayışla dinler ve sorumluluklarına çözüm üretmeye çalışır. Onları öğrenmeye teşvik eder ve iyi bir eğitim alması için elinden gelen her şeyi yapar. Gerektiği zaman çocuğunun iyiliği için kaslarını çatmayı da bilir.
Uzun süreli aşk yaşayacağı burç: Sizi mutluluğa götürecek en ideal adah İkizler burcu partneridir. İkizler burcunda doğmuş kişiler, uzun süreli bir ilişkinin varlığını hissetmenizi sağlayabilir.
Macera yaşayacağı burç: Başak burçları ile yaşayacağınız bir ilişki, eğlenceli, maceralı günler ve mutlu anlar yaşamanızı sağlayabilir. Sosyal yaşamınızın aktif hale gelmesi başak burçlarıyla yaşayacağınız paylaşımlarla söz konusu olabilir.
Aradığı cinsel partner: Karşı cinsle yakın temas içinde bulunmayı ve ilişkinizde cinselliğin sorunsuz paylaşılmasını istiyorsanız mutlaka Koç burcundan biri ile ilişki geliştirmeye çalışmalısınız. Koç burçları ile cinsel mutluluğa ulaşmanız mümkündür.

Yay Burcu Erkeği
Yay burcu erkeği entelektüel, duyarlı, meraklı, neşeli ve cana yakın yapısıyla dikkat çeker. İyi niyetli ve konuşkandır. Dostlarına düşkündür ve arkadaş canlısıdır. Hareketsizlik yay burcu erkeğini sıkar. O hep hareketli olmalı ve açık havada bulunmalıdır. Kapalı ortamlarda çok uzun süre kalmaktan hoşlanmaz. Eleştirmeyi sever ve açık sözlüdür. Bazen bu açık sözlülük pot kırma sınırını da aşabilmektedir. Cömertliğiyle tanınan yay burcu erkeği harcamalarında savurganlık sınırını fazlasıyla aşabilir. Özgürlüğüne aşırı derecede düşkün olan yay burcu erkeği yalnızlıktan keyif alır, ilişkilerinde kolay kolay bağlanamaz ve evlilikten korkar.Onlar için karşı cinste aradıkları en önemli özellik güzelliğin yanı sıra kafa yapısıdır. Bilgili ve kültürlü kadınlarla sohbet etmekten keyif alır. Yay erkeği eğlenceyi ve aşkı seven kadınları tercih eder. Günde 24 saat, haftada 7 gün ilgi beklemeyen kadınlar ise tam onun tipidir. Yay burcu erkeği bir kadından hoşlandığı zaman ilgisini yoğun bir biçimde gösterebilirYay burcu erkeği gerçekten severse bağlanır ve evlenmekten korkmaz. Çocuklara düşkündür ve ömür boyu mutlu bir evliliği olacaktır.Esprili, dışa dönük yakışıklı Yay erkeği, kadınlara çok düşkündür. Karşı cins ile birlikte olmaktan, değişik ortamlara girmekten zevk alır. Ruhundaki çocuksu romantizm ile yaşadığı heyecan verici hikayeleri, kadınları kolayca fethetmeye yeter. O çok çapkındır. Başına gelecek en korkunç olay; bir yere ve bir insana bağlanmaktır.
Uzun süreli aşk yaşayacağı burç: Aslan burcunda doğmuş kişilerle uzun soluklu bir ilişki yaşama ihtimaliniz söz konusu olabilir. Aslan burcunun da tıpkı size özgü ortak özelliklerinin olması bir ilişkide uyum sorunu yaşamanızın zor olacağını gösteriyor. Uzun soluklu bir ilişki yaşama ihtimaliniz mümkün olabilir. Deneyim yaşayarak görebilirsiniz.
Macera yaşayacağı burç: İlişkinizin güzel geçmesi ve paylaşımlarınızda sorun yaşamamanız için mutlaka size uyum sağlayan ve itiraz edemeyecek bir partnerle ilişki yaşamanız gerekir. Bu isteğinizin Balık burcuyla geçireceğiniz zaman dilimiyle mümkün olduğunu gözlemleyebilirsiniz.
Aradığı cinsel partner: Partnerinizle yakın temas içinde bulunmayı ve ilişkinizde cinselliğin halim olmasını istiyorsanız Yay burcuyla ilişki yaşamaya öncelik verin. Yay burcuyla cinsel anlamda paylaşım yaşamanız kolay olabilir ve geçireceğiniz zaman dilimi içinde mutlu olabilirsiniz.

Hediye Seçimi
Yay Kadını
Hareketli ve atletik Yay kadınına spor salonu için üyelik hediye edebilirsiniz. Giysi olarak konforlu ve rahat spor kıyafetleri tercih eder. Seyahat etmeyi seven Yay kadınına kullanışlı bir bavul alabilirsiniz. Modern bir kadın olduğu için dijital kamera iyi bir hediye olacaktır. Spor bir saat, bir çift bot ya da spor ayakkabıları onu çok mutlu edecektir. Oldukça zeki olan Yay kadınına kitap alacaksanız daha sonra üzerinde tartışabileceğiniz ilginç ve derin bir kitap seçmelisiniz. Sirklere bayılır, bir sirk gösterisine bilet alabilirsiniz. Burcunun uğurlu taşı firuzedir. Firuze ilginç bir takı alabilirsiniz. Hayvanları çok seven Yay’a kedi ya da köpek yavrusu hediye edebilirsiniz.

Yay Erkeği
Sürekli hareket halindeki Yay erkeğine işlerine zamanında yetişebilmesi için spor bir saat alabilirsiniz. Sık seyahat ettiği için pasaportunu ve biletlerini taşıyabileceği deri bir çanta verebilirsiniz. Yay erkeği çok sportiftir. Kayak ayakkabısı, basket ya da futbol topu, tenis raketi, spor kıyafeti, kamp yaparken kullanacağı bir çadır, mangal hediye edebilirsiniz. Olta takımı, avcı bıçağı ve yanında pusula verebilirsiniz. Basket, futbol maçlarına koltuklu tribünden bilet alabilirsiniz. Açık hava meraklısı Yay’a kışın dere tepe dolaşırken giyeceği anorak, yelek verebilirsiniz. Çocukları varsa uzaktan kumanda oyuncak tekne alırsanız çocukları ile birlikte parklarda, su kenarlarında bununla oynayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder