Malzemeleri;
15 adet baklava yufkası
200 gr. tereyağı – erimiş
Harç için Malzemeler200 gr. tereyağı – erimiş
10 kaşık toz şeker
9 kaşık irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için Malzemeler
2 adet yeşil elma – ince dilimlenmiş
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı esmer şeker
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Bir sos tenceresine irmik, şeker, vanilya ve sütü
koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ve kenara
alın.
Elmaları incecik doğrayıp geniş bir kaseye alın,
üzerine tarçın, esmer şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
Cam pişirme kapının tabanını bir fırça yardımı ile
hafif yağlayın, üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdı da fırça ile yağlayın
ardından baklava yufkalarını tek tek aralarını ve kenarlarını iyice yağlayarak
üst üste dizin. 15 kat bitince kenarlarını rulo yaparak katlayın ve üzerine
yağlı kağıt serip ağırlık yapması içinde baklagillerle kaplayıp 210 derece 20
dakika pişirin.
Fırından çıkartıp ağırlıkları ve yağlı kağıdı kaldırın
10 dakika daha pişirin.
Yufkalar pişince üzerine irmikli karışımı serip
elmaları dizin ve 15 dakika daha pişirin.
Oda sıcaklığında gelince üzerine pudra şekeri serpip
dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder