3 Mart 2016 Perşembe

Baklava Yufkasında Elmalı Tart


 
Malzemeleri;
15 adet baklava yufkası
200 gr. tereyağı – erimiş
Harç için Malzemeler
10 kaşık toz şeker
9 kaşık irmik
1 litre süt
1 paket vanilya

Üzeri için Malzemeler
2 adet yeşil elma – ince dilimlenmiş
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı esmer şeker
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri


Bir sos tenceresine irmik, şeker, vanilya ve sütü koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ve kenara alın.

Elmaları incecik doğrayıp geniş bir kaseye alın, üzerine tarçın, esmer şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin.

Cam pişirme kapının tabanını bir fırça yardımı ile hafif yağlayın, üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdı da fırça ile yağlayın ardından baklava yufkalarını tek tek aralarını ve kenarlarını iyice yağlayarak üst üste dizin. 15 kat bitince kenarlarını rulo yaparak katlayın ve üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması içinde baklagillerle kaplayıp 210 derece 20 dakika pişirin.

Fırından çıkartıp ağırlıkları ve yağlı kağıdı kaldırın 10 dakika daha pişirin.

Yufkalar pişince üzerine irmikli karışımı serip elmaları dizin ve 15 dakika daha pişirin.

Oda sıcaklığında gelince üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder