Malzemeleri;
2 yemek kaşığı un
6 parça kemiksiz but
1 büyük soğan – yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak – ince kıyılmış
1 adet yeşilbiber – küçük küp doğranmış
2 adet kapya kırmızıbiber – küçük küp doğranmış
1 adet havuç – küçük küp doğranmış
10-12 adet kestane mantarı – doğranmış
½ su bardağı tavuk suyu
3-4 adet domates- doğranmış
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 tutam şeker
1 tatlı kaşığı kuru kekik
10 adet çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı un
6 parça kemiksiz but
1 büyük soğan – yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak – ince kıyılmış
1 adet yeşilbiber – küçük küp doğranmış
2 adet kapya kırmızıbiber – küçük küp doğranmış
1 adet havuç – küçük küp doğranmış
10-12 adet kestane mantarı – doğranmış
½ su bardağı tavuk suyu
3-4 adet domates- doğranmış
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 tutam şeker
1 tatlı kaşığı kuru kekik
10 adet çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tavukları temizledikten sonra una bulayın ve kenara
alın. Bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın.
Ardından tavukları kızgın tavada mühürleyip kenara
alın. Aynı tavada sırasıyla soğan, sarımsak, havuç ve biberleri soteleyin
sebzeler yumuşayınca mantarı ilave edin suyunu çekene kadar sotelemeye devam
edin.
Sonra tavuk suyu, domates, sirke, şeker ve kekiği
ekleyip karıştırın tavukları ve zeytinleri ekleyin 10-15 dakika orta ateşte
pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder