6 Mart 2016 Pazar

İki Renk Revani


 
Malzemeleri;
Şerbeti için Malzemeler
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Revani için Malzemeler
4 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt
Süslemek için Malzemeler
File fıstık

Bir sos tenceresine su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar sürekli karıştırın, ardından kaynamaya bırakın. Şekerli su kaynayınca ocaktan alın ve limon suyunu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.

Bir kasede yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Ardından kakao ve süt haricindeki kuru malzemeleri ekleyin ve bir spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırın.

Fırın kabını yağlayın, revani hamurunun yarısını kalıba dökün, kalan yarısına kakao ve sütü ilave edip karıştırın ve diğer harcın üzerini kaplayın. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Revani piştikten sonra fırından alın ve üzerine avaşça şerbeti dökün tatlı oda sıcaklığına gelince yuvarlak kalıplarla porsyonlayın üzerine file fıstık serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder