5 Mart 2016 Cumartesi

Sebzeli Püre Katları


Malzemeleri;
Ispanaklı püre için Malzemeler
3 adet patates- haşlanmış
200 gr. ıspanak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Muskat

Havuçlu püre için Malzemeler
3 adet patates – haşlanmış
4 adet havuç – haşlanmış
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Muskat
 

Kıymalı harç için Malzemeler
1 adet soğan – Yemeklik doğranmış
300 gr. kıyma
2 adet çarliston
3-4 adet doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kişniş
Zeytinyağı

Arası için Malzemeler
1.5 su bardağı taze kaşar – Rende

Ispanaklı püre için; ıspanakları irice doğrayın. Bir tavaya tereyağını eritin, ıspanakları ekleyip tuz, karabiber ekleyin ve soteleyin. Ardından ıspanakları rondodan geçirin. Ayrı bir kapta haşlanmış patatesleri rendeleyin, ıspanakları ekleyin, krema ve baharatları ekleyip karıştın püre haline getirip kenara alın.

Havuçlu püre için; havuçları temizleyip bütün olarak haşlayın. Haşlanmış havuç ve patatesleri rendeleyin üzerine krema, tereyağı ve baharatları ekleyip karıştın püre haline getirip kenara alın.

Kıymalı harç için; Tavaya zeytinyağı koyup ısıtın, soğanları ekleyip kavurun ardından ince doğranmış biberleri ekleyin biraz kavurduktan sonra kıyma, tuz ,karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Sırasıyla sarımsak, domates ve salçayı ekleyip baharatlarla tatlandırıp pişirin.

Birleştirmek için; fırın kabınızın tabanına ıspanaklı püreyi yayın, üzerine kıymalı harcı döküp rende peynirle kaplayın ve son olarak da havuçlu püreyi yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder