Malzemeleri;
Ispanaklı püre için Malzemeler
3 adet patates- haşlanmış
200 gr. ıspanak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Muskat
Havuçlu püre için Malzemeler
3 adet patates – haşlanmış
4 adet havuç – haşlanmış
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Muskat
Kıymalı harç için Malzemeler
1 adet soğan – Yemeklik doğranmış
300 gr. kıyma
2 adet çarliston
3-4 adet doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kişniş
Zeytinyağı
Arası için Malzemeler
1.5 su bardağı taze kaşar – Rende
Ispanaklı püre için Malzemeler
3 adet patates- haşlanmış
200 gr. ıspanak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Muskat
Havuçlu püre için Malzemeler
3 adet patates – haşlanmış
4 adet havuç – haşlanmış
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Muskat
Kıymalı harç için Malzemeler
1 adet soğan – Yemeklik doğranmış
300 gr. kıyma
2 adet çarliston
3-4 adet doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kişniş
Zeytinyağı
Arası için Malzemeler
1.5 su bardağı taze kaşar – Rende
Ispanaklı püre için; ıspanakları irice doğrayın. Bir
tavaya tereyağını eritin, ıspanakları ekleyip tuz, karabiber ekleyin ve
soteleyin. Ardından ıspanakları rondodan geçirin. Ayrı bir kapta haşlanmış
patatesleri rendeleyin, ıspanakları ekleyin, krema ve baharatları ekleyip
karıştın püre haline getirip kenara alın.
Havuçlu püre için; havuçları temizleyip bütün olarak
haşlayın. Haşlanmış havuç ve patatesleri rendeleyin üzerine krema, tereyağı ve
baharatları ekleyip karıştın püre haline getirip kenara alın.
Kıymalı harç için; Tavaya zeytinyağı koyup ısıtın,
soğanları ekleyip kavurun ardından ince doğranmış biberleri ekleyin biraz
kavurduktan sonra kıyma, tuz ,karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Sırasıyla
sarımsak, domates ve salçayı ekleyip baharatlarla tatlandırıp pişirin.
Birleştirmek için; fırın kabınızın tabanına ıspanaklı
püreyi yayın, üzerine kıymalı harcı döküp rende peynirle kaplayın ve son olarak
da havuçlu püreyi yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip
servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder