Malzemeleri;
40 yaprak hazır baklavalık yufka
350 gr. tereyağı
4 su bardağı file fındık
Şerbeti için Malzemeler
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Sos tenceresinde tereyağını eritin. Fırın kabına
baklava yufkalarını 20 kat aralarına tereyağı sürerek yayın. İlk 20 katı
bitirince ortasına file fındıkları serpin ve üzerini tekrar aralarını
yağlayarak 20 kat daha baklava yufkası ile kaplayın. Kenarları bıçak ile kesip
fazlalıkları atın ve tatlıyı eşit kareler halinde kesip, önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Şerbeti için; Bir tencereye su, süt ve şekeri ilave
edip şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan
alın. Şerbeti kaynatmayın.
Baklava fırından çıkınca 1-2 dakika dinlendirdikten
sonra sıcak tatlıya ılık olan şerbetini verin tatlı soğuyunca servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder