Domates Çorbası
Malzemeleri
3 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
5-6 dal fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
750 ml. tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
3 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
5-6 dal fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
750 ml. tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Domatesleri
ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak
saplayın.Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.200 derece önceden
ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ve
sarımsaklardan ayırın.Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu
çıkana kadar kavurun.Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.Tavuk suyunu
ekleyin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın. Fesleğeni ekleyip el blenderinden
geçirin. Dilerseniz tadına bakıp tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz, sıcak
servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder