Süzme Mercimek
Çorbası Malzemeleri
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates – küçük küp doğranmış
1 adet orta boy soğan – yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı un
7 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates – küçük küp doğranmış
1 adet orta boy soğan – yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı un
7 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tencereye 1 yemek
kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.Yemeklik doğranmış soğanları içine atın
ve pembeleşinceye kadar kavurun.Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.Doğranmış
patatesi ve mercimeği ekleyin.Et suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayınca
altını kısın, mercimekler ve patatesler pişinceye kadar kaynatın.Tel bir
süzgeçten çorbayı ezerek geçirin, üzerine 1 bardak sıcak su ekleyin ve tekrar
tencereye koyup bir taşım daha kaynatın.Üzeri için tereyağını eritin ve pul
biber ile karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder