Portakallı
Havuç Çorbası Malzemeleri
1 yemek kaşığı tereyağı
2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
5 adet havuç
1 adet kereviz
1 parmak zencefil
Tuz
Karabiber
1 adet yıldız anason
4 – 5 su bardağı su
2 adet portakalın suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
5 adet havuç
1 adet kereviz
1 parmak zencefil
Tuz
Karabiber
1 adet yıldız anason
4 – 5 su bardağı su
2 adet portakalın suyu
Havuçları
rendeleyin kenara alın.Tencereyi ocağa alın tereyağı ve zeytinyağı ekleyip
eritin.Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye koyup hafif yumuşayıncaya kadar
kavurun. Ardından havuçları tencereye alıp kavurmaya devam edin.Kerevizin
kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın ve tencereye koyun, 3- 4
dakika daha kavurmaya devam edin.Zencefilin kabuğunu soyun, rendeleyin ve
sebzeli karışıma ilave edip karıştırın. Ardından tuz, karabiber ve yıldız
anasonu ekleyin. 5 su bardağı suyu ekleyin karıştırın ve tencerenin kapağını
kapatıp kaynamaya bırakın.Yaklaşık 10 dakika kadar çorbayı kaynatın ardından,
yıldız anasonu çıkartın ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar el blender’ından
geçirin.1 adet portakalın suyunu sıkın, 1 portakalında kabuklarını soyup
dilimlere ayırın ve çorbaya ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder