Fıstık Ezmeli
İrmik Tatlısı Malzemeleri
Fıstık Ezmesi için Malzemeler
100 gr. iç antep fıstığı (tuzsuz)
150 gr. pudra şekeri
4 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
İrmik Tatlısı için Malzemeler
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Fıstık Ezmesi için Malzemeler
100 gr. iç antep fıstığı (tuzsuz)
150 gr. pudra şekeri
4 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
İrmik Tatlısı için Malzemeler
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Süt, irmik ve
toz şekeri derin bir tencerede karıştırın. Ocağa alın ve orta ateşte kaynayana
kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağı koyup bir iki tur
karıştırın ve ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Diğer tarafta bir
parçalayıcının içerisine iç antep fıstıkları, pudra şekeri, vanilyayı ve suyu
ilave edip parçalayıcı yardımı ile iyice püre olana kadar çekin. Ezme kıvamını
alan fıstıklarınızı tatlı kadehlerinizin tabanına 2’şer tatlı kaşığı olacak
şekilde koyun. Üzerine hazırladığınız irmik tatlısından koyun ve yeniden fıstık
ezmesi koyun, ardından yeniden irmik tatlısı ile kadehinizi doldurup toz antep
fıstığı ile süsleyip, soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder