14 Aralık 2017 Perşembe

Sakallı Poğaça


Sakallı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
  • 1 adet yumurta sarısı

Sakallı Poğaça İçi İçin Gerekli Malzemeler 
  • kaşar peynir
  • lor peyniri
  • maydanoz
  • krem peynir 
Sakallı Poğaça Tarifi: Ilık süt içine instant maya toz şeker ve tuzu ekleyerek eritin , 10 dakika kadar bekletin.3 su bardağı unu yoğurma kabına kabartma tozu ile beraber dökün ortasını açın içine kabartma tozunu döküp karıştırın , Tekrar ortasını açıp içine sıvı yağ ve ve süt karışımlı mayayı dökün yoğurun , biraz daha un ekleyin , açma hamuru kıvamına gelince üzerine şeffaf folyo ile kapatıp havlu ile sarın kabarana kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin , tüm hamuru tepsiye dizin, üzerilerine yumurta sarısı sürüp önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin Kaşar peynirini rendeleyin yarısını ayırın , diğer yarısını en son kullanmak üzere ayırın , maydanozu ince ince kıyın lor peyniri ve krem peynir ile karıştırın.Pişen poğaçaları fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ardından arasını yarısına kadar kesin içine biraz kaşar peyniri koyun , maydanozlu lor peynirli krem peynirli karışımı taşana kadar doldurun ayırdığınız rende kaşar peynirlerine batırın böylelikle sakallarını tamamlamış olacaksınız , servis edeceğiniz tabağa dizin , ılık olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder