Hamuru için Malzemeler
3 su bardağı un
Tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Harcı için Malzemeler
250 gr. az yağlı kıyma
1 adet soğan – rende
Tuz
Karabiber
4-5 yemek kaşığı su
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı
Geniş bir
yoğurma kabında un, tuz, sirke, zeytinyağı ve suyu hamur kıvamına gelinceye dek
yoğurun.Ardından 15-20 dakika üstüne nemli bez örterek dinlenmeye bırakın.Bu
arada kıymayı başka bir yoğurma kabına alıp tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin ve yoğurun. Kıymayı yoğururken su
ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edin.Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri
bezeler yapın. Bezeleri ufak tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun bir
tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun ve kaşığın tersiyle yayın. Diğer tarafını
yarım ay şeklinde üstüne kapatın. Kenarını iyice kapatın.Bir tavada bol ayçiçek
yağını kızdırın. İyice kızgınlaşan yağda börekleri arkalı önlü kızartarak sıcak
olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder