19 Kasım 2017 Pazar

Çibörek ( Çiğbörek )


Hamuru için Malzemeler
3 su bardağı un
Tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 

İç Harcı için Malzemeler
250 gr. az yağlı kıyma
1 adet soğan – rende
Tuz
Karabiber
4-5 yemek kaşığı su

Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı

Geniş bir yoğurma kabında un, tuz, sirke, zeytinyağı ve suyu hamur kıvamına gelinceye dek yoğurun.Ardından 15-20 dakika üstüne nemli bez örterek dinlenmeye bırakın.Bu arada kıymayı başka bir yoğurma kabına alıp tuz ve karabiber ile tatlandırın. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin ve yoğurun. Kıymayı yoğururken su ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edin.Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri bezeler yapın. Bezeleri ufak tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun ve kaşığın tersiyle yayın. Diğer tarafını yarım ay şeklinde üstüne kapatın. Kenarını iyice kapatın.Bir tavada bol ayçiçek yağını kızdırın. İyice kızgınlaşan yağda börekleri arkalı önlü kızartarak sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder