Et Haşlamak
için Malzemeler
500 gr. kuzu gerdan
6 su bardağı su – Haşlamak için
Çorba için Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
3 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Terbiye için Malzemeler500 gr. kuzu gerdan
6 su bardağı su – Haşlamak için
Çorba için Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
3 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
½ adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Eti ve 6 su
bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ateşi kısın
ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. İyice pişince, tel
süzgeçte süzün, suyunu bir kapta saklayın. Etleri soğutup kemiklerini
temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin.Tereyağı ve unu bir tencerede
hafifçe kavurun. Eti haşladığınız sudan 3 su bardağı ve 3 su bardağı suyu yavaş
yavaş ekleyerek karıştırın, didilmiş etleri ekleyin.Bir kapta, yoğurt, yumurta
sarısı ve limon suyunu karıştırın. çorbanın suyundan 1 kepçe alarak içine katın
ve terbiyeyi ılıştırın ardından çorbanın içine sürekli karıştırarak ilave edin,
tuzunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.Bir tavada erittiğiniz 1 yemek kaşığı
tereyağına toz kırmızı biberi katın ve çorbanın üstüne gezdirerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder