Ezogelin
Çorbası Malzemeleri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
¼ su bardağı pilavlık bulgur
¼ su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
7 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
¼ su bardağı pilavlık bulgur
¼ su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
7 su bardağı su
Meyanesi için Malzemeler
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
Kuru nane
Kırmızı toz biber
Pul biber
2 su bardağı su veya et suyu
Soğan ve
sarımsağı yemeklik doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Önce soğanları
sonra sarımsakları kavurun. Tencereye yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinç
ekleyerek 1-2 tur daha karıştırın. Su, tuz, karabiber ekleyip kaynamaya
bırakın.Başka bir tencereye ayçiçek yağını ekleyin. İyice ısınınca unu ve
salçayı ekleyip bir tur çevirin. Baharatları ve sıcak suyu ekleyin, kıvam alana
kadar karıştırın.Diğer tenceredeki bakliyatlar pişince, un kavurduğunuz
tencereyle birleştirip 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.Dilerseniz üzerine
biberli yağ gezdirerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder