20 Ekim 2017 Cuma

Ezogelin Çorbası


 Ezogelin Çorbası Malzemeleri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
¼ su bardağı pilavlık bulgur
¼ su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
7 su bardağı su
 



Meyanesi için Malzemeler
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
Kuru nane
Kırmızı toz biber
Pul biber
2 su bardağı su veya et suyu


Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Önce soğanları sonra sarımsakları kavurun. Tencereye yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinç ekleyerek 1-2 tur daha karıştırın. Su, tuz, karabiber ekleyip kaynamaya bırakın.Başka bir tencereye ayçiçek yağını ekleyin. İyice ısınınca unu ve salçayı ekleyip bir tur çevirin. Baharatları ve sıcak suyu ekleyin, kıvam alana kadar karıştırın.Diğer tenceredeki bakliyatlar pişince, un kavurduğunuz tencereyle birleştirip 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.Dilerseniz üzerine biberli yağ gezdirerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder