11 Kasım 2017 Cumartesi

Trileçe


Trileçe Malzemeleri

Keki için Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1+ ¾ su bardağı un
½ su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
 

Karameli için Malzemeler
1 + ¼ su bardağı toz şeker
¼ su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik krema

Derin bir kaseye yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. Hamuru fırın kabına dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.Karamel için, şekeri teflon tavaya koyun üzerine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Karışım altın rengine geldiğinde tereyağını ekleyip, eritin. Son olarak da kremasını ekleyip iyice karıştırın ve ateşten alın. Karameli bir kaseye koyup soğumaya bırakın.Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve sütlü karışımı üzerine dökün.Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder