Trileçe
Malzemeleri
Keki için Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1+ ¾ su bardağı un
½ su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
Karameli için Malzemeler
1 + ¼ su bardağı toz şeker
¼ su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik krema
Keki için Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1+ ¾ su bardağı un
½ su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
Karameli için Malzemeler
1 + ¼ su bardağı toz şeker
¼ su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik krema
Derin bir
kaseye yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.Yağı yavaşça
ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup
karıştırın. Hamuru fırın kabına dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında
40-45 dakika pişirin.Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt
köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.Karamel için, şekeri teflon tavaya
koyun üzerine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Karışım altın rengine
geldiğinde tereyağını ekleyip, eritin. Son olarak da kremasını ekleyip iyice
karıştırın ve ateşten alın. Karameli bir kaseye koyup soğumaya bırakın.Kek
ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve sütlü karışımı üzerine dökün.Şerbeti
tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder